مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تلقیح باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد دانه و ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان تیمار شده با کلریدکادمیوم

صفحات

 صفحه شروع 147 | صفحه پایان 168

چکیده

 اهداف پژوهش حاضر به منظور ارزیابی اثرات باکتری های افزاینده رشد (به عنوان یک روش بیولوژیک) بر کاهش اثرات منفی فلز سنگین کادمیوم و افزایش عملکرد دو رقم گندم نان انجام گرفت. مواد و روش ها آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در گلخانه دانشگاه محقق اردبیلی انجام گرفت. فاکتورهای آزمایش شامل دو رقم گندم گنبد و کریم, چهارسطح کلرید کادمیوم ((CdCl2. H2O (0, 75, 150 و 300 میکرومولار) و نیز سه سطح باکتری (شاهد, ازتوباکترکروکوکوم و سودوموناس پوتیدا) بودند. صفات عملکرد دانه, , مقدار کادمیوم جذب شده دراندام های ریشه, ساقه و دانه و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانت اندازه گیری شدند. یافته ها با کاربرد ازتوباکتر بیشینه عملکرد دانه در سنبله مشاهده گردید. بررسی نتایج حاصل از اثر کادمیوم روی صفات زراعی اندازه گیری شده, بیشینه میزان این صفات را در شاهد (بدون کادمیوم) و کمینه را در بالاترین غلظت کادمیوم نشان داد. بیشترین میزان قندهای محلول در هر دو رقم در حضور کادمیوم و کمترین میزان در تیمار شاهد بدست آمد و ازتوباکتر نسبت به سودوموناس در مورد این صفت از برتری برخوردار بود. باکتری ها اثرات افزایشی پرولین در حضور کادمیوم را کاهش دادند. درمورد آنزیم های آنتی اکسیدانت حضور کادمیوم میزان کاتالاز و پراکسیداز را افزایش ولی میزان پلی فنل اکسیداز را کاهش داد. نتیجه گیری در کل حضور باکتری ها سمیت حاصل از کادمیوم را کاهش داد و اثر باکتری روی جذب کادمیوم معنی دار بود و نیزمشخص شد رقم کریم نسبت به رقم گنبد در مقابل تنش ها مقاوم تر هست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    وطن پور، زهرا، متفکرآزاد، روح اله، جهانبخش گده کهریز، سدابه، موافقی، علی، و سبزی نوجه ده، محسن. (1399). تاثیر تلقیح باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد دانه و ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان تیمار شده با کلریدکادمیوم. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، 30(3 )، 147-168. SID. https://sid.ir/paper/403953/fa

    Vancouver: کپی

    وطن پور زهرا، متفکرآزاد روح اله، جهانبخش گده کهریز سدابه، موافقی علی، سبزی نوجه ده محسن. تاثیر تلقیح باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد دانه و ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان تیمار شده با کلریدکادمیوم. دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛30(3 ):147-168. Available from: https://sid.ir/paper/403953/fa

    IEEE: کپی

    زهرا وطن پور، روح اله متفکرآزاد، سدابه جهانبخش گده کهریز، علی موافقی، و محسن سبزی نوجه ده، “تاثیر تلقیح باکتری های افزاینده رشد بر عملکرد دانه و ویژگی های فیزیولوژیک دو رقم گندم نان تیمار شده با کلریدکادمیوم،” دانش کشاورزی و تولید پایدار (دانش کشاورزی)، vol. 30، no. 3 ، pp. 147–168، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/403953/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button