مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,062
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

347
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

فراوانی آلرژن های غذایی و استنشاقی در افراد مبتلا به اگزما و کهیر در استان بوشهر: بر اساس واکنش پذیری تست آلرژی پوستی پریک

صفحات

 صفحه شروع 629 | صفحه پایان 637

چکیده

 زمینه: در سال های اخیر فراوانی بیماری های آلرژیک پوستی مانند درماتیت آتوپیک (اگزما) و کهیر در منطقه بسیار بالا گزارش شده است. شناسایی فراوانی اینگونه آلرژن های مناطق مختلف در تشخیص و درمان بیماری های آلرژیک نقش بسیار مهمی دارد. هدف از این پژوهش بررسی فراوانی آلرژن های شایع در بیماران آلرژیک پوستی به ویژه اگزما و کهیر در استان بوشهر بوده است.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی- توصیفی, 234 بیمار مبتلا به کهیر و اگزما که در تست آلرژی پوستی پریک حداقل به یک آلرژن حساسیت داشتند, وارد مطالعه شدند. تست آلرژی پوستی پریک با عصاره آلرژن های شایع استنشاقی و غذایی منطقه ای انجام شد.یافته ها: از بین 837 بیمار مراجعه کننده به درمانگاه آلرژی, 91 نفر (10.8 درصد) اگزما و 143 نفر (17 درصد) کهیر داشتند. شیوع اگزما و همچنین کهیر در زن ها به شکل معنی داری بیشتر از مردان بود. شایع ترین آلرژن های خوراکی در بین بیماران اگزما به ترتیب بادام زمینی (56.6 درصد), گردو (47.7 درصد), سویا (46.1 درصد) بود. همچنین شایع ترین آلرژن های استنشاقی در این بیماران به ترتیب مایت غبار خانگی (67.7 درصد), گرده علف هرز شور (57.7 درصد) و اسپور قارچ آلترناریا (51.6 درصد) بود. در بیماران با کهیر بادام زمینی (58 درصد), گردو (53.1 درصد), گوجه فرنگی (48.2 درصد) شایع ترین آلرژن های خوراکی بودند, درحالیکه شایع ترین آلرژن های استنشاقی در این بیماران به ترتیب مایت غبار خانگی (66.4 درصد), گرده علف هرز شور (52.4 درصد) و گرده درخت خرما (51 درصد) بود.نتیجه گیری: یافته های این بررسی نشان داد که فراوانی عوامل حساسیت زای خوراکی در بیماران اگزما و کهیر, بادام زمینی و گردو می باشند. همچنین شایع ترین عوامل حساسیت زای استنشاقی در این بیماران, مایت غبار خانگی و علف های هرز بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    فرخی، شکراله، غیبی، محمدکاظم، موحد، علی، ایران پور، داریوش، استوار، افشین، وحدت، کتایون، و خزایی، حسینعلی. (1393). فراوانی آلرژن های غذایی و استنشاقی در افراد مبتلا به اگزما و کهیر در استان بوشهر: بر اساس واکنش پذیری تست آلرژی پوستی پریک. طب جنوب، 17(4)، 629-637. SID. https://sid.ir/paper/404022/fa

    Vancouver: کپی

    فرخی شکراله، غیبی محمدکاظم، موحد علی، ایران پور داریوش، استوار افشین، وحدت کتایون، خزایی حسینعلی. فراوانی آلرژن های غذایی و استنشاقی در افراد مبتلا به اگزما و کهیر در استان بوشهر: بر اساس واکنش پذیری تست آلرژی پوستی پریک. طب جنوب[Internet]. 1393؛17(4):629-637. Available from: https://sid.ir/paper/404022/fa

    IEEE: کپی

    شکراله فرخی، محمدکاظم غیبی، علی موحد، داریوش ایران پور، افشین استوار، کتایون وحدت، و حسینعلی خزایی، “فراوانی آلرژن های غذایی و استنشاقی در افراد مبتلا به اگزما و کهیر در استان بوشهر: بر اساس واکنش پذیری تست آلرژی پوستی پریک،” طب جنوب، vol. 17، no. 4، pp. 629–637، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404022/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button