مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

280
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

517
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ورمی کمپوست مکمل شده با مقادیر محتویات شکمبه ای، ضایعات میوه و سبزیجات و ضایعات قارچ صدفی

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 22

چکیده

 در این تحقیق پتانسیل نرخ تجزیه پذیری ورمی کمپوست حاصل از محتویات شکمبه به صورت مکمل شده با ضایعات میوه و سبزیجات و ضایعات قارچ صدفی مورد ارزیابی قرار گرفت. تیمارهای آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی عبارت بودند از: تیمار 1 یا تیمار شاهد, حاوی 100 درصد محتویات شکمبه, تیمار 2, حاوی 60 درصد محتویات شکمبه + 40 درصد ضایعات میوه و سبزیجات, تیمار 3, حاوی 60 درصد محتویات شکمبه + 40 درصد ضایعات قارچ صدفی و تیمار 4, حاوی 60 درصد محتویات شکمبه + 20 درصد ضایعات میوه و سبزیجات + 20 درصد ضایعات قارچ صدفی, که هر کدام از تیمارها در سه تکرار انجام شدند. بیشترین و کمترین بازده ورمی کمپوست به ترتیب مربوط به تیمار 4 و 1 بود. بعلاوه تیمار 4 بیشترین درصد پروتئین خام و چربی و کمترین درصد الیاف خام, الیاف نامحلول در شوینده خنثی, الیاف نامحلول در شوینده اسیدی و خاکستر را در بین تیمارها داشت. نتایج حاصل از کیسه های نایلونی نشان داد که کنیتیک هضم تحت تاثیر تیمارهای آزمایشی بوده, بطوری که بیشترین مقدار تجزیه پذیری مؤثر ماده خشک با نرخ عبور 2, 5 و 8 درصد در ساعت, با بیشترین میزان نیز مربوط به تیمار 4 بترتیب برابر 90/62, 45/46 و 10/38 درصد بود و تجزیه پذیری موثر پروتئین خام, با همان نرخ عبور بترتیب برابر 37/62, 25/41 و 12/35 درصد گزارش شد. نتایج این تحقیق نشان داد که می توان با مخلوطی از مقادیر مناسب از ضایعات آلی (منبع سلولزی) به همراه محتویات شکمبه در جهت تولید ورمی کمپوستی با ارزش غذایی مناسب (انرژی و پروتئین بالا) بعنوان خوراک دام اقدام نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، کیان، تقی زاده، اکبر، جان محمدی، حسین، و مقدم، غلامعلی. (1397). ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ورمی کمپوست مکمل شده با مقادیر محتویات شکمبه ای, ضایعات میوه و سبزیجات و ضایعات قارچ صدفی. پژوهش های علوم دامی ایران، 10(1 )، 11-22. SID. https://sid.ir/paper/404215/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی کیان، تقی زاده اکبر، جان محمدی حسین، مقدم غلامعلی. ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ورمی کمپوست مکمل شده با مقادیر محتویات شکمبه ای, ضایعات میوه و سبزیجات و ضایعات قارچ صدفی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1397؛10(1 ):11-22. Available from: https://sid.ir/paper/404215/fa

    IEEE: کپی

    کیان صادقی، اکبر تقی زاده، حسین جان محمدی، و غلامعلی مقدم، “ترکیب شیمیایی و فراسنجه های تجزیه پذیری شکمبه ای ورمی کمپوست مکمل شده با مقادیر محتویات شکمبه ای, ضایعات میوه و سبزیجات و ضایعات قارچ صدفی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 10، no. 1 ، pp. 11–22، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404215/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button