مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

599
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

512
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه، فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 86

چکیده

 هدف از این پژوهش, بررسی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی سرخارگل و آویشن به جیره بر عملکرد, صفات لاشه و همچنین فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی بود. تعداد 160 قطعه جوجه یک روزه گوشتی سویه راس-308 (نر و ماده به تعداد مساوی) د قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار با چهار تکرار و هر تکرار ده قطعه, تقسیم شده و پرورش یافتند. طول مدت تحقیق, 42 روز بود که به سه دوره پرورشی آغازین (10-1 روزگی), رشد (23-11 روزگی) و پایانی (42-24 روزگی) تقسیم شد که تیمارهای آزمایشی از ابتدای دوره اعمال شدند. تیمارهای آزمایشی شامل 1-شاهد (جیره پایه(, 2-افزودن 2/0 درصد عصاره آویشن به جیره پایه, 3-افزودن 2/0 درصد عصاره سرخارگل به جیره پایه و 4-افزودن مخلوط 2/0 درصد عصاره آویشن و 2/0 درصد عصاره سرخارگل به جیره پایه بودند که از روز اول به جوجه ها تغذیه شدند. خوراک مصرفی, وزن زنده و ضریب تبدیل غذایی جوجه ها به صورت هفتگی ثبت شد. در پایان دوره پرورش, یک پرنده نر از هر تکرار آزمایشی جهت خون گیری و تجزیه لاشه کشتار شدند. نتایج نشان داد که اثر تیمارها بر مصرف خوراک و افزایش وزن زنده جوجه ها در کل دوره معنی دار نبود. ضریب تبدیل خوراک جوجه ها به طور معنی دار تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت. به طوری که بهترین آن در گروه شاهد و بدترین آن در گروه سرخارگل بود. ویژگی های لاشه و وزن اندام های داخلی جوجه ها تحت تأثیر تیمارها قرار نگرفت. اثر تیمارهای آزمایشی بر عیار آنتی بادی علیه بیماری های نیوکاسل و آنفولانزا در جوجه ها معنی دار بود. کمترین آنتی بادی علیه نیوکاسل و بیشترین آنتی بادی علیه آنفولانزا در گروه آویشن مشاهده شد. افزودن عصاره های آویشن و سرخارگل به جیره باعث افزایش وزن در وزن غده بورس فابریسیوس جوجه ها نسبت به شاهد شد ولی بر وزن طحال تأثیری نداشت. افزودن عصاره های آویشن و سرخارگل باعث کاهش چشم گیر غلظت تری گلیسریدها و VLDL خون جوجه ها شد. تیمارهای آزمایشی تأثیر معنی دار بر تراکم گلبول های سفید خون شامل لنفوسیت ها, نوتروفیل ها و ائوزینوفیل ها نداشتند. به طور کلی, افزودن عصاره-های آویشن و سرخارگل به جیره جوجه های گوشتی تأثیر معنی دار بر شاخص های عملکردی و ویژگی های لاشه نداشت, ولی باعث افزایش عیار آنتی بادی علیه آنفولانزا و کاهش سطح لیپیدهای خون شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فرخ نیا، رضا، مسلمی پور، فرید، مقصودلو، شهریار، و قنبری، فرزاد. (1399). ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران، 12(1 )، 75-86. SID. https://sid.ir/paper/404242/fa

    Vancouver: کپی

    فرخ نیا رضا، مسلمی پور فرید، مقصودلو شهریار، قنبری فرزاد. ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی. پژوهش های علوم دامی ایران[Internet]. 1399؛12(1 ):75-86. Available from: https://sid.ir/paper/404242/fa

    IEEE: کپی

    رضا فرخ نیا، فرید مسلمی پور، شهریار مقصودلو، و فرزاد قنبری، “ارزیابی اثر افزودن عصاره الکلی گیاهان دارویی آویشن شیرازی و سرخارگل به جیره بر عملکرد, خصوصیات لاشه, فراسنجه های بیوشیمیایی خون و وضعیت ایمنی جوجه های گوشتی،” پژوهش های علوم دامی ایران، vol. 12، no. 1 ، pp. 75–86، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404242/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button