مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

310
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

491
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر قارچ میکوریز و ورمی کمپوست بر رشد و ترکیب عناصر معدنی ارقام توت فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 127 | صفحه پایان 137

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر کود زیستی و قارچ میکوریز آربوسکولار در چهار سطح (بدون کود زیستی, ریزوفاگوس ایرگولاریس, فانلی فورمیس موسه و ورمی کمپوست) بر رشد و ترکیب عناصر معدنی اندام هوایی دو رقم توت فرنگی (پاروس و کردستان) به صورت فاکتوریل در قالب طرح کامل تصادفی با سه تکرار در شرایط گلخانه ای اجرا شد. نتایج نشان داد که کاربرد ورمی کمپوست و قارچ میکوریز آربسکولار میانگین وزن خشک اندام هوایی توت فرنگی را نسبت به شاهد به طور معنی داری افزایش داد ولی دو گونه قارچ اختلاف معنی داری با هم نداشتند. مایه زنی توت فرنگی با قارچ میکوریز آربوسکولار جذب کل عناصر را در مقایسه با شاهد به طور معنی داری افزایش داد ولی اثر معنی داری روی غلظت عناصر غذایی اندام هوایی نداشت. کاربرد ورمی کمپوست جذب و غلظت کل عناصر غذایی فسفر, پتاسیم, آهن, روی, و مس اندام هوایی را در مقایسه با شاهد به طور معنی داری افزایش داد. وزن خشک, غلظت و جذب کل روی, جذب کل فسفر, منگنز و مس اندام هوایی رقم کردستان در مقایسه با رقم پاروس به طور معنی داری بالاتر بود ولی ارقام از لحاظ درصد کلونیزاسیون ریشه اختلاف معنی داری با هم نداشتند. درصد وابستگی میکوریزی رقم پاروس نسبت به رقم کردستان با کاربرد قارچ ریزوفاگوس ایرگولاریس به طور معنی داری بالاتر بود ولی با کاربرد قارچ فانلی فورمیس موسه درصد وابستگی میکوریزی رقم کردستان بالاتر از رقم پاروس بود. در یک نتیجه گیری کلی, کاربرد کودهای زیستی از طریق افزایش جذب عناصر غذایی رشد گیاه توت فرنگی را افزایش خواهند داد که در این بین نقش ورمی کمپوست به دلیل دارا بودن عناصر غذایی و موجودات مفید خاکزی بارزتر است

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، صلاح الدین، و شیخی، جمال. (1399). اثر قارچ میکوریز و ورمی کمپوست بر رشد و ترکیب عناصر معدنی ارقام توت فرنگی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، 10(3 )، 127-137. SID. https://sid.ir/paper/404946/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی صلاح الدین، شیخی جمال. اثر قارچ میکوریز و ورمی کمپوست بر رشد و ترکیب عناصر معدنی ارقام توت فرنگی. تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی[Internet]. 1399؛10(3 ):127-137. Available from: https://sid.ir/paper/404946/fa

    IEEE: کپی

    صلاح الدین مرادی، و جمال شیخی، “اثر قارچ میکوریز و ورمی کمپوست بر رشد و ترکیب عناصر معدنی ارقام توت فرنگی،” تولید فرآوری محصولات زراعی و باغی، vol. 10، no. 3 ، pp. 127–137، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/404946/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button