Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

629
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

605
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر آموزش تغذیه بیماران دیابتی و اعضای خانواده آن ها بر آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در شهرستان نیشابور

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 33

چکیده

 سابقه و هدف: از آنجا که آموزش رژیم غذایی و تغذیه به عنوان یک عامل کنترل دیابت شناخته شده است, در این تحقیق تاثیر آموزش تغذیه بیماران دیابتی به همراه یکی از اعضای خانواده آنها بر روی دانش, نگرش و عملکرد این افراد بررسی می شود. روش کار: در این مطالعه تجربی, پس از هماهنگی لازم از بین مراجعان به مرکز بهداشتی-درمانی شماره 7 نیشابور, تعداد 60 نفر افراد دیابتیک از داخل دفتر ثبت نام مرکز انتخاب شدند و پرسشنامه مربوط به آ گاهی نگرش و عملکرد (KAP) توسط محقق برای همه افراد تکمیل شد. سپس به صورت تصادفی به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. آموزش به صورت چهره به چهره و آموزش گروهی به مدت دو ماه و هر دو هفته ی یکبار برای گروه مداخله و حداقل یکی از اعضای خانواده آن ها انجام شد. پس از پایان دو ماه, پرسشنامه دوباره تکمیل شد. در گروه کنترل هیچ آموزش جدیدی داده نشد. اطلاعات به نرم افزار SPSS 20 وارد شد و در قسمت آمارتوصیفی از فراوانی, درصد, میانگین و انحراف استاندارد استفاده شد و در آمار استنباطی برای تحلیل داده های پژوهش, از آزمون های آماری کای دو, تی مستقل, تی زوجی, رگرسیون لجستیک و آنکوا استفاده شد. نتایج ابتدای مطالعه و در پایان برنامه آموزشی دو ماهه مقایسه شد. یافته ها: آموزش بیماران مبتلا به دیابت به همراه حداقل یک نفر از خانواده, در مقایسه با گروهی که آموزشی دریافت نکرده بودند, بهبود معناداری در دانش, نگرش و عملکرد تغذیه ای آنان داشت (p<0. 001). گرچه آموزش بیماران مبتلا به دیابت با حداقل یک نفر در خانواده آن ها منجر به کاهش قابل توجه BMI شد (p=0. 01) و میزان قند خون ناشتا (p=0. 08) را نیز کاهش داد, ولی این کاهش از نظر آماری معنادار نبود. نتیجه گیری: با وجودی که آموزش بیماران دیابتی در ارتقای دانش, نگرش و عملکرد آنان موثر است, اما آموزش حداقل یک نفر در خانواده آن ها, نقش مهمی در بهبود این ارتقا دارد. از سوی دیگر, بین فقدان دانش در مورد گروه های غذایی و خطر ابتلا به دیابت تاثیر دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حضوری، مریم، کلاهدوز، مریم، و کشاورزمحمدی، نسترن. (1398). ارزیابی تاثیر آموزش تغذیه بیماران دیابتی و اعضای خانواده آن ها بر آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در شهرستان نیشابور. پژوهش در پزشکی، 43(1 )، 28-33. SID. https://sid.ir/paper/406100/fa

    Vancouver: کپی

    حضوری مریم، کلاهدوز مریم، کشاورزمحمدی نسترن. ارزیابی تاثیر آموزش تغذیه بیماران دیابتی و اعضای خانواده آن ها بر آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در شهرستان نیشابور. پژوهش در پزشکی[Internet]. 1398؛43(1 ):28-33. Available from: https://sid.ir/paper/406100/fa

    IEEE: کپی

    مریم حضوری، مریم کلاهدوز، و نسترن کشاورزمحمدی، “ارزیابی تاثیر آموزش تغذیه بیماران دیابتی و اعضای خانواده آن ها بر آگاهی, نگرش و عملکرد بیماران دیابتی در شهرستان نیشابور،” پژوهش در پزشکی، vol. 43، no. 1 ، pp. 28–33، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406100/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا