مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,549
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه تره و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن

صفحات

 صفحه شروع 105 | صفحه پایان 117

چکیده

 زمینه و هدف: روش تولید زیستی نانوذرات به علت دارا بودن ویژگی هایی مانند سازگاری با محیط زیست, ساده و کم هزینه بودن مورد توجه واقع شده است. در این مطالعه سنتز سبز نانو ذرات نقره از عصاره گیاه شاه تره و خواص آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی آن در قیاس با دو آنتی بیوتیک رایج مورد بررسی قرار گرفت. روش کار: ابتدا عصاره آبی گیاه شاه تره تهیه و به محلول نیترات نقره 1 میلی مولار اضافه شد. پس از تغییر رنگ عصاره, محصول واکنش به وسیله روش های اسپکتروفتومتری, پراش پرتوی ایکس و میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرار گرفتند. در نهایت خواص آنتی اکسیدانی و خواص ضدباکتریایی نانوذرات سنتز شده با استفاده از روش 2و2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل DPPH)) و روش انتشار دیسک به ترتیب بررسی شد. هم چنین MIC (حداقل غلظت ممانعت از رشد), MBC (حداقل غلظت باکتری کشی) با دو روش میکرودایلوشن و رقت در لوله تعیین شد. یافته ها: نانو ذرات نقره سنتز شده بیشترین جذب را در 430 نانومتر نشان دادند و دارای شکل کروی و میانگین اندازه آن ها بین 50-10 نانومتر بود. نانوذرات سنتز شده دارای خواص آنتی اکسیدانی با IC50 برابر با 21 میکروگرم بر میلی لیتر بودند. نتایج بررسی های ضدباکتریایی نشان داد که نانو ذرات نقره سنتز شده, فعالیت ضدباکتریایی بیشتری بر علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوک اورئوس نسبت به باکتری گرم منفی اشریشیاکلی داشتند. نتیجه گیری: عصاره شاه تره قادر به احیای یون Ag+ به نانوذرات نقره می باشد. هم چنین نانوذرات نقره سنتز شده دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی مناسبی می باشند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دوستی، بهروز، نبی پور، فاطمه، و حاجی امرایی، امین. (1398). سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه تره و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، 26(6 )، 105-117. SID. https://sid.ir/paper/406143/fa

Vancouver: کپی

دوستی بهروز، نبی پور فاطمه، حاجی امرایی امین. سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه تره و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن. علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)[Internet]. 1398؛26(6 ):105-117. Available from: https://sid.ir/paper/406143/fa

IEEE: کپی

بهروز دوستی، فاطمه نبی پور، و امین حاجی امرایی، “سنتز سبز نانوذرات نقره با استفاده از عصاره آبی گیاه شاه تره و بررسی خواص آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن،” علوم پزشکی رازی (مجله دانشگاه علوم پزشکی ایران)، vol. 26، no. 6 ، pp. 105–117، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406143/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button