مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

890
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

569
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA

صفحات

 صفحه شروع 159 | صفحه پایان 185

چکیده

 بیماری آتشک با عامل باکتریایی Erwinia amylovora (Burrill) Winslow et al. از بیماری های مهم و خطرناک درختان میوه دانه دار محسوب می شود که در بعضی نقاط کشور خسارات اقتصادی فراوانی به ترتیب افزایش در درختان به, گلابی و سیب ایجاد نموده است. به منظور تعیین شدت آلودگی 43 رقم گلابی موجود در کلکسیون بخش تحقیقات باغبانی که در شرایط کاملاً طبیعی به بیماری آتشک آلوده شده بوند و نیز بررسی واکنش این ارقام در مقابل بیماری, ارزیابی با استفاده از سیستم استاندارد USDA در کلکسیون مذکور بر روی این ارقام انجام گرفت. در این بررسی, اکثر ارقام در شرایط طبیعی آلوده شده بودند, ولی شدت بیماری به طور معنی داری در بین ارقام تفاوت داشت. با استفاده از این سیستم گروه بندی, ارقام گلابی مورد بررسی در 2 گروه قرار گرفتند. 81.4% از ارقام گلابی به عنوان خیلی حساس و 18.6% دیگر به عنوان نیمه حساس شناسایی شدند. هم چنین برای گروه بندی ارقام گلابی, علاوه بر روش مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS, تجزیه خوشه ای (کلاستر) نیز در مورد میانگین کلیه ارقام بر اساس گروه شدت اکتسابی و با روش فاصله متوسط میانگین جفت گروه های موازنه نشده (UPGMA) انجام گردید و ارقام در سه کلاستر مجزا قرار گرفتند و چنین به نظر می رسد که گروه بندی حاصل از تجزیه خوشه ای با سیستم گروه بندی USDA تطابق چندانی ندارد. هم چنین بین دو روش ارزیابی شدت آلودگی ارقام گلابی یعنی سیستم استاندارد USDA در شرایط آلودگی طبیعی و ارزیابی مزرعه ای با آلودگی مصنوعی هم بستگی معنی داری در سطح احتمال یک درصد دیده شد (0.83-=r).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوودی، عباس، مجیدی هروان، اسلام، رحیمیان، حشمت اله، و ولی زاده، مصطفی. (1384). بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، 9(2)، 159-185. SID. https://sid.ir/paper/406192/fa

    Vancouver: کپی

    داوودی عباس، مجیدی هروان اسلام، رحیمیان حشمت اله، ولی زاده مصطفی. بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA. علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)[Internet]. 1384؛9(2):159-185. Available from: https://sid.ir/paper/406192/fa

    IEEE: کپی

    عباس داوودی، اسلام مجیدی هروان، حشمت اله رحیمیان، و مصطفی ولی زاده، “بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA،” علوم آب و خاک (علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی)، vol. 9، no. 2، pp. 159–185، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406192/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button