مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

632
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

696
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با وضعیت وزنی، کیفیت رژیم غذایی (DQI-I)، میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) و دانسیته رژیم غذایی در بین زنان تهرانی

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 86

چکیده

 زمینه و هدف: بار اسیدی رژیم غذایی تعادل اسیدیته بدن را تحت تاثیر قرار می دهد که ممکن است با خطر اضافه وزن, چاقی و همچنین با نمایه کیفیت رژیم غذایی (dietary quality index international: DQI-I), میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (mean adequacy ratio: MAR) و دانسیته انرژی رژیم غذایی مرتبط باشد. این مطالعه به منظور تعیین ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با وضعیت وزنی, کیفیت رژیم غذایی (DQI-I), میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) و دانسیته رژیم غذایی در بین زنان تهرانی انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی-مقطعی-تحلیلی به صورت تصادفی روی 306 نفر از زنان 50-20 ساله مراجعه کننده به مراکز بهداشتی مناطق جنوب شهر دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد. بار اسیدی رژیم غذایی با استفاده از نمایه های بار اسیدی شامل اسیدهای انباشت کلیه (potential renal acid load: PRAL), اسید خالص درونزاد (net endogenous acid production: NEAP) و بار اسیدی رژیم غذایی (dietary acid load: DAL) محاسبه شد. امتیازهای DQI-I, MAR و دانسیته انرژی رژیم غذایی برای افراد محاسبه شد. یافته ها: شانس ابتلا به چاقی (95% CI= 0. 97-5. 50, OR=2. 33, P=0. 04) و چاقی شکمی (95% CI=1. 21-4. 50, OR=2. 4, P=0. 005) به طور معنی داری در طول سهک های DAL (بار اسیدی رژیم غذایی) افزایش یافت. در حالی که حتی بعد از تعدیل مخدوشگرها سایر نمایه های بار اسید رژیم غذایی ارتباط معنی داری با چاقی, اضافه وزن و چاقی شکمی نشان ندادند. با افزایش بار اسیدی رژیم غذایی در طول سهک های امتیازهای بار اسیدی رژیم غذایی, نمایه های DQI-I و MAR به طور معنی داری کاهش و دانسیته رژیم غذایی به طور معنی داری افزایش یافت (P<0. 05). نتیجه گیری: بار اسیدی رژیم غذایی با شانس ابتلا به چاقی و چاقی شکمی ارتباط داشت. PRAL, NEAP و DAL نمایه های خوبی برای تعیین کیفیت رژیم غذایی بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتاحی، سمیه، قربانی، مصطفی، و آزادبخت، لیلا. (1398). ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با وضعیت وزنی, کیفیت رژیم غذایی (DQI-I), میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) و دانسیته رژیم غذایی در بین زنان تهرانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، 21(1 (پی در پی 69) )، 76-86. SID. https://sid.ir/paper/406333/fa

    Vancouver: کپی

    فتاحی سمیه، قربانی مصطفی، آزادبخت لیلا. ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با وضعیت وزنی, کیفیت رژیم غذایی (DQI-I), میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) و دانسیته رژیم غذایی در بین زنان تهرانی. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان[Internet]. 1398؛21(1 (پی در پی 69) ):76-86. Available from: https://sid.ir/paper/406333/fa

    IEEE: کپی

    سمیه فتاحی، مصطفی قربانی، و لیلا آزادبخت، “ارتباط بار اسیدی رژیم غذایی با وضعیت وزنی, کیفیت رژیم غذایی (DQI-I), میانگین نسبت کفایت مواد مغذی (MAR) و دانسیته رژیم غذایی در بین زنان تهرانی،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی گرگان، vol. 21، no. 1 (پی در پی 69) ، pp. 76–86، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406333/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button