مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

402
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

588
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر باکتری های Lactobacillus plantarum و Lactobacillus rhamnosus جداشده از ماهی شیربت به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی

صفحات

 صفحه شروع 173 | صفحه پایان 185

چکیده

 در این تحقیق اثر باکتری های Lactobacillus plantarum و Lactobacillus rhamnosus بومی جدا شده از روده ماهی شیربت بر پاسخ ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio) ارزیابی شد. بدین منظور تعداد 300 قطعه ماهی کپور معمولیبا وزن متوسط 5/11± 70 گرم به طور تصادفی به پنج گروه تقسیم و به ترتیب با غذای حاوی CFU/ml 107×5 Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus CFU/ml 107×5, ترکیب دو باکتری, 250 میلی گرم پروبیوتیک تجاری مولتی بهسیل و فاقد پروبیوتیک به مدت 60 روز تغذیه شدند. نمونه خون در روزهای صفر, 30 و 60 از هر گروه اخذ و پارامترهای مختلف ایمنی شناسی اندازه گیری و مقایسه گردید. همه گروه ها در روز 60 آزمایش تحت چالش با باکتری بیماری زای Aeromonas hydrophila قرار گرفتند. فعالیت لیزوزیم در گروه های تیمار شده با رامنوسوس, ترکیبی و پروبیوتیک تجاری در مقایسه با گروه شاهد به صورت معنی داری افزایش یافته بود. میزان میلوپراکسیداز تیمار پروبیوتیک تجاری در روز 30افزایش معنی داری داشت. همچنین افزایش معنی دار احیای NBT در گروه ترکیبی و پروبیوتیک تجاری دیده شد (05/0>P). قدرت باکتری کشی در گروه پلانتاروم و ترکیبی در روز 30 به صورت معنی داری بالاتر از گروه شاهد بود. اثر باکتری کشی پس از 60 روز در تمامی گروه های تیمار شده افزایش معنی داری یافت. ایمونوگلوبولین تام در تیمارهای ترکیبی و پلانتاروم به ترتیب در روزهای 30 و 60 دارای افزایش معنی دار بود. پس از چالش, گروه جیره ترکیبی, میزان زنده مانی بهتری را نسبت به سایر گروه ها نشان داد. نتایج به دست آمده نشان داد دو باکتری جدا شده دارای اثرات پروبیوتیکی و تحریک ایمنی مناسب و مقاومت در برابر عوامل بیماری زای فرصت طلب به ویژه در ترکیب باهم هستند و می تواند به عنوان مکمل خوراکی جهت استفاده در جیره خوراکی ماهیان گرمابی مورد استفاد قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدیان، تکاور، خسروی، محمد، منتیان، سجاد، و علیشاهی، مجتبی. (1399). مقایسه اثر باکتری های Lactobacillus plantarum و Lactobacillus rhamnosus جداشده از ماهی شیربت به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، 33(4 (پیاپی 129) )، 173-185. SID. https://sid.ir/paper/406504/fa

    Vancouver: کپی

    محمدیان تکاور، خسروی محمد، منتیان سجاد، علیشاهی مجتبی. مقایسه اثر باکتری های Lactobacillus plantarum و Lactobacillus rhamnosus جداشده از ماهی شیربت به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی. تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)[Internet]. 1399؛33(4 (پیاپی 129) ):173-185. Available from: https://sid.ir/paper/406504/fa

    IEEE: کپی

    تکاور محمدیان، محمد خسروی، سجاد منتیان، و مجتبی علیشاهی، “مقایسه اثر باکتری های Lactobacillus plantarum و Lactobacillus rhamnosus جداشده از ماهی شیربت به صورت مجزا و ترکیبی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی کپور معمولی،” تحقیقات دامپزشکی و فرآورده های بیولوژیک (پژوهش و سازندگی)، vol. 33، no. 4 (پیاپی 129) ، pp. 173–185، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406504/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button