مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

371
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی اثرات ضد قارچی اسانس های دارچین، آویشن شیرازی، و مرزه خوزستانی علیه قارچ کپک آبی (Penicillium expansum) با استفاده از روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 78

چکیده

 استفاده از اسانس ها به عنوان عوامل ضد قارچی طبیعی و جایگزین هایی برای قارچ کش های شیمیایی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. در این تحقیق, ترکیبات شیمیایی و خواص ضد قارچی سه اسانس دارچین, آویشن شیرازی و مرزه خوزستانی با هدف بررسی اثر غلظت اسانس و زمان تماس در کنترل قارچ عامل کپک آبی (Penicillium expansum) و مدل سازی و بهینه یابی خواص ضد قارچی اسانس های موردنظر با استفاده از روش سطح پاسخ بررسی شده است. بر اساس نتایج حاصل از GC-MS, ترکیبات اصلی برای اسانس دارچین, سینامالدهاید (82/80 درصد), برای آویشن شیرازی ترکیبات تیمول (68/32 درصد), کارواکرول (57/30 درصد) و پاراسیمن (94/8 درصد) و برای مرزه خوزستانی, کارواکرول (43/38 درصد), گاماترپینن (89/21 درصد), پاراسیمن (55/16 درصد) و آلفاترپینن (76/5 درصد) تعیین شد. نتایج به دست آمده از کشت برون تنی قارچ در محیط های حاوی اسانس نشان داد که در هر سه اسانس با افزایش غلظت, شاخص خاصیت ضد قارچی نیز افزایش می یابد و اثر زمان در هر سه اسانس مشابه بوده و با گذشت زمان, این شاخص کاهش می-یابد. به علاوه, از نتایج بهینه یابی مشخص شد که اسانس دارچین و مرزه خوزستانی به ترتیب در غلظت 633/288 و μ L. L-1 841/590 و زمان 607/108 و h 549/238, بیش ترین و کم ترین خاصیت مهارکنندگی رشد قارچ P. expansum را دارند. علاوه بر این, نتایج این تحقیق نشان داد که روش سطح پاسخ می تواند به عنوان روشی مناسب و دقیق برای مدل سازی و بهینه یابی فعالیت ضد قارچی این اسانس ها به کار رود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوی، مهساسادات، گلمحمدی، عبداله، نعمت اله زاده، علی، قنبری، علیرضا، و داوری، مهدی. (1399). بهینه سازی اثرات ضد قارچی اسانس های دارچین, آویشن شیرازی, و مرزه خوزستانی علیه قارچ کپک آبی (Penicillium expansum) با استفاده از روش سطح پاسخ. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 51(1 )، 67-78. SID. https://sid.ir/paper/406597/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی مهساسادات، گلمحمدی عبداله، نعمت اله زاده علی، قنبری علیرضا، داوری مهدی. بهینه سازی اثرات ضد قارچی اسانس های دارچین, آویشن شیرازی, و مرزه خوزستانی علیه قارچ کپک آبی (Penicillium expansum) با استفاده از روش سطح پاسخ. دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1399؛51(1 ):67-78. Available from: https://sid.ir/paper/406597/fa

    IEEE: کپی

    مهساسادات رضوی، عبداله گلمحمدی، علی نعمت اله زاده، علیرضا قنبری، و مهدی داوری، “بهینه سازی اثرات ضد قارچی اسانس های دارچین, آویشن شیرازی, و مرزه خوزستانی علیه قارچ کپک آبی (Penicillium expansum) با استفاده از روش سطح پاسخ،” دانش گیاهپزشکی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 51، no. 1 ، pp. 67–78، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406597/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button