مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

367
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تلقیح با سویه های باکتری ریزوبیوم و سطوح نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی و محتوی نیتروژن ارقام لوبیاسفید در شرایط آب وهوایی استان مرکزی

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 176

چکیده

 نقش کاربرد ریزوبیوم هم از جنبه اقتصادی و هم از جنبه زیست محیطی شایان توجه می باشد. با توجه به این که استان مرکزی از مناطق مهم کشت لوبیا در کشور محسوب می شود, لذا این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با پنج سویه باکتری, مصرف کود نیتروژنه (100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن) و شاهد (بدون تلقیح و مصرف کود) و سه رقم لوبیاسفید با سه تکرارطی دو سال (89-1388) در ایستگاه ملی لوبیا خمین اجرا شد. کود نیتروژن در سه تقسیط (یک سوم موقع کاشت, یک سوم اواسط رشد رویشی و یک سوم در مرحله گلدهی) استفاده شد. نتایج نشان داد عامل رقم بر صفات وزن100دانه, تعداد دانه در غلاف, وزن ماده خشک در سطح احتمال 1درصد و بر صفت تعداد غلاف در بوته در سطح 5درصد تفاوت معنی داری دارد. عامل باکتری در سطح احتمال 1درصد برصفات نیتروژن دانه, وزن ماده خشک, نیتروژن مرحله گلدهی, وزن ماده خشک مرحله گلدهی و نیتروژن کاه و در سطح احتمال 5درصد بر صفت تعداد دانه در غلاف تفاوت معنی داری را ایجاد نمود. اثر متقابل رقم و ریزوبیوم بر صفات وزن100دانه (بیشترین مقدار 01/32گرم از رقم درسا و سویه R156), وزن ماده خشک, وزن ماده خشک مرحله گلدهی (بیشترین مقدار به میزان 3/78گرم از رقم دانشکده و سویه R116) و نیتروژن کاه در سطح احتمال1درصد و بر صفات تعداد غلاف در بوته (بیشترین تعداد 7/10 از رقم درسا و مصرف 100کیلوگرم در هکتار نیتروژن که تفاوت معنی داری با رقم شکوفا و سویه R156 به تعداد 5/10 نداشت) و نیتروژن مرحله گلدهی (97/1درصد از رقم شکوفا و مصرف100کیلوگرم نیتروژن و 93/1درصد از رقم دانشکده و رقم R133 که تفاوت معنی داری نداشتند) در سطح احتمال 5درصد تفاوت معنی داری را نشان می دهد. محتوی بالای نیتروژن دانه در تیمارهای تلقیح شده تاکیدی بر استفاده ریزوبیوم در مزارع لوبیاکاری است. در بین سویه های باکتریایی استفاده ازسویه R156 به عنوان سویه مناسب قابل توصیه است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    دادیور، مسعود، خودشناس، محمدعلی، و قدبیک لو، جواد. (1397). اثر تلقیح با سویه های باکتری ریزوبیوم و سطوح نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی و محتوی نیتروژن ارقام لوبیاسفید در شرایط آب وهوایی استان مرکزی. پژوهش های حبوبات ایران، 9(1 )، 165-176. SID. https://sid.ir/paper/406640/fa

    Vancouver: کپی

    دادیور مسعود، خودشناس محمدعلی، قدبیک لو جواد. اثر تلقیح با سویه های باکتری ریزوبیوم و سطوح نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی و محتوی نیتروژن ارقام لوبیاسفید در شرایط آب وهوایی استان مرکزی. پژوهش های حبوبات ایران[Internet]. 1397؛9(1 ):165-176. Available from: https://sid.ir/paper/406640/fa

    IEEE: کپی

    مسعود دادیور، محمدعلی خودشناس، و جواد قدبیک لو، “اثر تلقیح با سویه های باکتری ریزوبیوم و سطوح نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی و محتوی نیتروژن ارقام لوبیاسفید در شرایط آب وهوایی استان مرکزی،” پژوهش های حبوبات ایران، vol. 9، no. 1 ، pp. 165–176، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406640/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button