مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,104
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر ضد میکروبی و پارامترهای موثر بر پایداری نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از گیاه پونه

صفحات

 صفحه شروع 36 | صفحه پایان 47

چکیده

 زمینه و هدف: سنتز سبز نانوساختارهای ضد میکروبی با استفاده از عصاره های گیاهی به علت هزینه کم و سازگاری فرآیند سنتز با محیط زیست بسیاز حایز اهمیت است. بنابراین هدف از این مطالعه سنتز زیستی نانوذرات نقره با استفاده از عصاره گیاه پونه و بررسی اثر متغیرهای فیزیکوشیمیایی بر سنتز سبز این نانوذرات ضد میکروبی است. روش ها: این مطالعه تجربی در سال 1398 انجام شد. سنتز سبز سریع و زیست سازگار نانو ذرات نقره با استفاده از گیاه پونه انجام گرفت. خواص فیزیکوشیمیایی نانو ذرات نقره با استفاده از اسپکتروفتومتر مریی فرابنفش (UV-Vis, طیف سنج پرتو ایکس (XRD) و میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) مورد مطالعه قرار گرفت. اثر غلظت, عصاره گیاهی, نیترات نقره, زمان در معرض بودن نور آفتاب بر پایداری نانوذرات سنتز شده, بررسی و در نهایت اثر ضد میکروبی نانوذرات علیه باکتری های Bacillus Subtilis و aureus Staphylococcus و Escherich coli مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج: در طیف UV-Vis نانو ذرات نقره, پیک جذبی در 443 نانو متر مشاهده شد که تاییدی بر ساخت نانوذرات نقره بود. تصاویر میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) توزیع تقریبا یکنواخت این نانوذرات با اشکال کروی را نشان داد. مطالعه اثر متغیرهای مختلف در سنتز این نانوذرات نشان داد که حجم عصاره 3 میلی لیتر, غلظت نمک نیترات نقره 1 میلی مولار و زمان واکنش 10 دقیقه در معرض نور خورشید بهترین شرایط برای رسیدن به حداکثر پایداری نانوذرات نقره است. نتایج: نشان داد باکتری های استفاده شده نسبت به نانوذرات نقره سنتز شده بسیار حساس هستند و نانوذرات اثر کشندگی معنی داری داشت. نتیجه گیری: کاربرد گیاه پونه جهت سنتز سبز نانوذرات نقره با خصوصیات فیزیکوشیمیایی مطلوب تایید شد و همچنین بررسی ها, اثرات ضد میکروبی این نانوذرات را تاییدکرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    محمد زاده جهانی، پیمان، عزیزی، حکیم، خاتمی، مهرداد، و یعقوبی، هاجر. (1399). اثر ضد میکروبی و پارامترهای موثر بر پایداری نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از گیاه پونه. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، 8(1 )، 36-47. SID. https://sid.ir/paper/406666/fa

    Vancouver: کپی

    محمد زاده جهانی پیمان، عزیزی حکیم، خاتمی مهرداد، یعقوبی هاجر. اثر ضد میکروبی و پارامترهای موثر بر پایداری نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از گیاه پونه. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه[Internet]. 1399؛8(1 ):36-47. Available from: https://sid.ir/paper/406666/fa

    IEEE: کپی

    پیمان محمد زاده جهانی، حکیم عزیزی، مهرداد خاتمی، و هاجر یعقوبی، “اثر ضد میکروبی و پارامترهای موثر بر پایداری نانو ذرات نقره سنتز شده با استفاده از گیاه پونه،” مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، vol. 8، no. 1 ، pp. 36–47، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406666/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا