مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

245
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

479
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18-درجه سانتی گراد

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 103

چکیده

 این تحقیق باهدف تعیین اثر انجماد در دمای 18-درجه سانتی گراد بر کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای انجام پذیرفت. بدین منظور, تعداد 24 قطعه ماهی با میانگین وزنی و طولی 3/23 ± 660 گرم و 65/1 ± 31 سانتی متر در پاییز 1394 از بازار ماهی فروشان بندر بوشهر تهیه و به مدت 180 روز در سردخانه نگهداری گردید. شاخص های شیمیایی نمونه ها (شامل پروتئین خام, چربی خام, خاکستر, رطوبت, pH, مجموع ازت فرار و پراکسید) و بار میکروبی (شمارش کلی باکتری ها) به صورت دوره ای در انتهای هرماه انجام شد. داده ها با روش های آماری و با استفاده از نرم افزار SPSS (ویرایش 18) آنالیز و نتایج موردبررسی و تحلیل قرار گرفتند. بر اساس نتایج این تحقیق, مقادیر پروتئین خام, چربی خام, خاکستر و رطوبت در نمونه تازه به ترتیب 20/0 ± 80/15, 21/0 ± 27/4, 54/0 ± 63/1 و 77/0 ± 64/78 درصد تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 23/0 ± 50/15, 06/0 ± 07/4, 19/0 ± 79/2 و 56/0 ± 32/77 درصد تغییر یافت. همچنین میزان pH, مجموع ازت فرار و پراکسید در نمونه تازه به ترتیب 04/0 ± 90/6, 22/0 ± 78/13 میلی گرم ازت در 100 گرم گوشت و 09/0 ± 91/0 میلی اکی والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تعیین شد که این مقادیر بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به ترتیب به 15/0 ± 82/7, 31/0 ± 17/17 میلی گرم ازت در 100 گرم گوشت و 11/0 ± 99/1 میلی اکی والان پراکسید بر کیلوگرم چربی تغییر یافت. بر اساس آنالیز میکروبی, میزان شمارش کلی باکتری ها در نمونه تازه (log CFU/g) 13/0 ± 11/3 می باشد که این مقدار بعد از 180 روز نگهداری در سردخانه به (log CFU/g) 11/0 ± 56/3 تغییر یافت. با توجه به نتایج به دست آمده و مقایسه با استاندارد ها, بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای بعد از 180 روز نگهداری در فریزر دارای کیفیت قابل قبولی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مقصودلو، تیرداد، پذیرا، عبدالرحیم، ماهینی، عابد، و قنبری، فرشاد. (1397). کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18-درجه سانتی گراد. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، 10(40 )، 93-103. SID. https://sid.ir/paper/406785/fa

    Vancouver: کپی

    مقصودلو تیرداد، پذیرا عبدالرحیم، ماهینی عابد، قنبری فرشاد. کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18-درجه سانتی گراد. زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)[Internet]. 1397؛10(40 ):93-103. Available from: https://sid.ir/paper/406785/fa

    IEEE: کپی

    تیرداد مقصودلو، عبدالرحیم پذیرا، عابد ماهینی، و فرشاد قنبری، “کیفیت شیمیایی و بار میکروبی بافت خوراکی ماهی گوازیم دم رشته ای (Nemipterus japonicus) در شرایط نگهداری در سردخانه 18-درجه سانتی گراد،” زیست شناسی دریا (بیولوژی دریا)، vol. 10، no. 40 ، pp. 93–103، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406785/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button