مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

518
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ی ویژگی های ضدمیکروبی و فیزیکی شیمیایی فیلم های امولسیونی بر پایه ی کربوکسی-متیل سلولز حاوی ماکرو و نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین

صفحات

 صفحه شروع 45 | صفحه پایان 57

چکیده

 زمینه مطالعاتی: افزودن محلول نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین باعث بهبود برخی از ویژگی های فیزیکی شیمیایی وضدکپکی فیلم های امولسیونی گردد. هدف: هدف از این مطلعه تهیه ماکروامولسیون اسانس روغنی دارچین با استفاده از روش هموژنیزاسیون برش بالا و افزایش در مقدار انرژی ورودی به محلول امولسیونی, از طریق هموژنیزاسیون ترکیبی برش بالا-فراصوت, برای کاهش اندازه قطرات امولسیون به کم تر ازnm 100بود. روش کار: هر دو محلول امولسیونی حاوی غلظت های 25/0, 5/0 و 1 درصد اسانس روغنی دارچین به محلول تشکیل دهنده فیلم به طور جداگانه اضافه شدند و فیلم-های نهایی به روش کاستینگ (تبخیر حلال) تهیه گردید. ویژگی های ریزساختاری فیلم ها با استفاده از تصاویر میکروسکوپ اتمی(AFM) مورد بررسی قرار گرفت. از آزمون حرارتی, مکانیکی, پویا (DMTA)برای بررسی مقاومت حرارتی فیلم ها استفاده گردید. به منظور آنالیزهای ضدمیکروبی فیلم ها از روش هاله ی عدم رشد استفاده شد. نتایج: تصاویر حاصل از میکروسکوپ نیروی اتمی نشان دهنده پایداری بیشتر محلول نانوامولسیون در مقایسه با ماکروامولسیون در بستر فیلم-امولسیونی بود, شاخص زبری فیلم نانوامولسیونی در بالاترین غلظت از اسانس روغنی nm)86nm, Sq=80Sa=) تقریباً مشابه با فیلم کنترل بود ولی ناپایداری ماکروامولسیون اسانس روغنی دارچین در داخل بستر و در نتیجه مهاجرت به سطح فیلم در طی فرآیند خشک کردن, باعث ایجاد سطحی ناهموار گردید. ماهیت پلاستی سایزری اسانس روغنی دارچین و همچنین کاهش اندازه ی قطرات باعث کاهش بیشتر برهمکنش های بین زنجیره ای در بیوپلیمرگردید که در نتیجه ی آن دمای انتقال شیشه ای (Tg) و مدول ذخیره (E') براساس داده های آزمون حرارتی, مکانیکی, پویا کاهش بیشتری برای فیلم های حاوی نانوامولسیون در مقایسه با ماکروامولسیون نشان داد. کاهش در اندازه ی قطرات اسانس روغنی در محلول امولسیونی باعث افزایش دسترسی زیستی ترکیبات فعال ضدمیکروب اسانس دارچین گردید به گونه ای که شاخص ضدکپکی برای فیلم های ماکروامولسیونی حاوی % 1 اسانس روغنی دارچین در برابر آسپرژیلوس نایجرز و موکور راسموس به ترتیب از % 16/14 و 82/20 به % 81/18 و 25 در فیلم های نانوامولسیونی افزایش یافت. نتیجه گیری نهایی: بهبود پایداری امولسیون در بستر فیلم امولسیونی نقش مؤثری در بهبود ویژگی های فیزیکی شیمیایی و همچنین اثرگذاری ضدمیکروبی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فتاحی، رضا، قنبرزاده، بابک، و دهقان نیا، جلال. (1398). مقایسه ی ویژگی های ضدمیکروبی و فیزیکی شیمیایی فیلم های امولسیونی بر پایه ی کربوکسی-متیل سلولز حاوی ماکرو و نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 45-57. SID. https://sid.ir/paper/406845/fa

    Vancouver: کپی

    فتاحی رضا، قنبرزاده بابک، دهقان نیا جلال. مقایسه ی ویژگی های ضدمیکروبی و فیزیکی شیمیایی فیلم های امولسیونی بر پایه ی کربوکسی-متیل سلولز حاوی ماکرو و نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):45-57. Available from: https://sid.ir/paper/406845/fa

    IEEE: کپی

    رضا فتاحی، بابک قنبرزاده، و جلال دهقان نیا، “مقایسه ی ویژگی های ضدمیکروبی و فیزیکی شیمیایی فیلم های امولسیونی بر پایه ی کربوکسی-متیل سلولز حاوی ماکرو و نانوامولسیون اسانس روغنی دارچین،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 45–57، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406845/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button