مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

499
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر تغییر مقدار چربی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست حاوی پودر سیب زمینی ترشی در طی زمان نگهداری

صفحات

 صفحه شروع 153 | صفحه پایان 169

چکیده

 زمینه مطالعاتی: ماست از پر مصرف ترین فرآورده های تخمیری شیر است, که به دلیل ارزش تغذیه ای بالا تأثیر مثبتی در سلامتی انسان و اهمیت ویژه ای در رژیم غذایی افراد دارد. هدف: هدف این پژوهش بررسی اثر تغییر مقدار چربی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست حاوی پودر سیب زمینی ترشی در طی زمان نگهداری می باشد. روش کار: در این پژوهش از پودر سیب زمینی ترشی به مقدار 5/0, 1 و 5/1 درصد در فرمولاسیون ماست قالبی با 5/0, 1 و 5/1 درصد چربی استفاده و ویژگی های شیمیایی و رئولوژِیکی نمونه های تهیه شده در مدت 21 روز نگهداری بررسی شد. نتایج: اضافه کردن پودر سیب زمینی ترشی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست تأثیر معنی دار نداشت. نتایج نشان داد که pH نمونه­ های پرچرب تنها در انتهای دوره نگهداری به طور معنی­ داری بیشتر از pH ماست 5/0 درصد چربی بوده است. همچنین میزان اسیدیته در روز 14 نمونه­ ها به طور معنی­ داری افزایش یافت که البته این مقدار افزایش, در ماست پرچرب نسبت به ماست­ های 5/0 و 1 درصد چربی کمتر بوده است. در انتهای دوره نگهداری اسیدیته ماست 5/0 درصد چربی, به طور معنی­ داری بیشتر از ماست 1 و 5/1 درصد چربی بود. تیمار 5/1 درصد چربی با 5/1 درصد پودر سیب زمینی ترشی از نظر قوام و الاستیسیته بهترین تیمار بود. نتیجه گیری نهایی: با افزایش مقدار پودر سیب زمینی ترشی و چربی, مدول افت در برابر تنش برشی افزایش یافت. به طور کلی با افزایش سرعت برش, ویسکوزیته نمونه­ ها کاهش یافت. همچنین با افزایش درصد چربی نمونه­ ها, ویسکوزیته آن ها در یک سرعت برش ثابت افزایش یافت. افزودن پودر سیب زمینی ترشی نیز ویسکوزیته را افزایش داد اما اثر چربی بر روی ویسکوزیته بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نجف غفاری، طاهره، و حسینی قابوس، سیدحسین. (1398). اثر تغییر مقدار چربی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست حاوی پودر سیب زمینی ترشی در طی زمان نگهداری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 153-169. SID. https://sid.ir/paper/406846/fa

    Vancouver: کپی

    نجف غفاری طاهره، حسینی قابوس سیدحسین. اثر تغییر مقدار چربی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست حاوی پودر سیب زمینی ترشی در طی زمان نگهداری. پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):153-169. Available from: https://sid.ir/paper/406846/fa

    IEEE: کپی

    طاهره نجف غفاری، و سیدحسین حسینی قابوس، “اثر تغییر مقدار چربی بر ویژگی های شیمیایی و رئولوژیکی ماست حاوی پودر سیب زمینی ترشی در طی زمان نگهداری،” پژوهشهای صنایع غذایی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 153–169، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406846/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button