مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

562
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

604
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه کیفیت داخلی و خارجی، ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب تخم مرغ مروارید (Numida meleagris) و تخم مرغ

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 15

چکیده

 زمینه مطالعاتی: مرغ شاخدار یا مرغ مروارید نام رایج از هفت گونه پرندگان گالیناکوس از خانواده نومیدیدا است که گوشت و تخم آنها مقبولیت بالایی دارد. هدف: این پژوهش بهمنظور مقایسه کیفیت داخلی و خارجی, ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب زرده ی تخم مرغ مروارید آذربایجان شرقی با تخممرغ انجام شد. روش کار: بدین منظور تعداد 50 عدد تخم سالم بهصورت نمونهگیری تصادفی ساده از ایستگاه تحقیقات مرغ مروارید و تعداد 50 عدد تخممرغ سالم از فروشگاه معتبر خریداری شد. پس از نمونهبرداری تخمها بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و صفات مرتبط با کیفیت تخم بهصورت انفرادی اندازهگیری شد. نتایج: میانگین صفات مرتبط با کیفیت خارجی و داخلی تخم مرغهای مروارید از قبیل وزن تخم, درصد و ضخامت پوسته, شاخص شکل تخم, حجم تخم, درصد زرده, درصد سفیده, واحد هاو, رنگ زرده به ترتیب 736 / 40 گرم, 604 / 15 درصد و 718 / 0 میلیمتر, 801 / 78, 035 / 42 سانتیمتر مکعب, 418 / 31 درصد, 977 / 52 درصد, 030 / 78 و 800 / 8 بود. میانگین این صفات در تخممرغ به ترتیب 371 / 61 گرم, 080 / 9 درصد و 665 / 0 میلیمتر, 852 / 76, 065 / 63 سانتیمتر مکعب, 334 / 31 درصد, 585 / 59 درصد, 075 / 75 و 70 / 4 اندازهگیری شد. میانگین کلسترول نمونههای زرده ی تخم مرغ مروارید و تخممرغ به ترتیب 1605 و 1391 میلیگرم در هر 100 گرم زرده اندازهگیری شد. برای تعیین ترکیب اسیدهای چرب زرده به روش کروماتوگرافی گازی تعداد 5 نمونه مخلوط بهصورت تصادفی انتخاب شد. بیشترین اسیدهای چرب زرده ی تخم مرغ مروارید مربوط به اسید پالمیتیک و اسید اولئیک و اسید لینولئیک بود که مقادیر آنها به ترتیب 27 / 28, 68 / 34, 13 / 20 درصد از کل اسیدهای چرب زرده و در تخممرغ خوراکی به ترتیب 17 / 29, 72 / 27 و 20 / 17 درصد از کل اسیدهای چرب زرده بود. میانگین مجموع اسیدهای چرب اشباع ) SFA ( و غیراشباع با چند پیوند دوگانه ) PUFA ( در زرده ی تخم مرغ مروارید به ترتیب 14 / 38 و 09 / 22 درصد و برای زرده ی تخممرغ 63 / 40 و 26 / 19 درصد اندازهگیری شد. نتیجهگیری نهایی: با توجه به نتایج این تحقیق, درصد پوسته, ضخامت پوسته, میزان کلسترول و چربی زرده ی, MUFAs, PUFAs و اسیدهای چرب امگا-6 تخم مرغ مروارید در مقایسه با تخممرغ بیشتر بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسن پور، زینب، علیایی، مجید، جان محمدی، حسین، و فانی، علیرضا. (1398). مقایسه کیفیت داخلی و خارجی, ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب تخم مرغ مروارید (Numida meleagris) و تخم مرغ. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، 29(4 )، 1-15. SID. https://sid.ir/paper/406859/fa

    Vancouver: کپی

    محسن پور زینب، علیایی مجید، جان محمدی حسین، فانی علیرضا. مقایسه کیفیت داخلی و خارجی, ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب تخم مرغ مروارید (Numida meleagris) و تخم مرغ. پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1398؛29(4 ):1-15. Available from: https://sid.ir/paper/406859/fa

    IEEE: کپی

    زینب محسن پور، مجید علیایی، حسین جان محمدی، و علیرضا فانی، “مقایسه کیفیت داخلی و خارجی, ترکیب شیمیایی و ترکیب اسید چرب تخم مرغ مروارید (Numida meleagris) و تخم مرغ،” پژوهشهای علوم دامی (دانش کشاورزی)، vol. 29، no. 4 ، pp. 1–15، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/406859/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button