مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

372
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

98
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد روش جدید میکرواستخراج برای اندازه گیری آفت کش های اورگانوفسفره در آب میوه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 43

چکیده

 محصولات کشاورزی از جمله میوه ها به عنوان مواد اولیه تهیه آب میوه ها تحت تأثیر آفات متفاوت قرار می گیرند و به منظور مبارزه با این عوامل در فعالیت های کشاورزی آفت کش ها به طور مرتب مورد استفاده قرار می گیرند. قسمتی از این مواد نه تنها در سطح محصولات باقی می ماند بلکه به داخل بافت آن ها نفوذ می کند؛ به طوری که اغلب محصولات کشاورزی که در معرض آفت کش ها قرار گرفته اند حاوی مقادیری از باقیمانده آفت کش ها می باشند که به همراه غذا ها وارد بدن مصرف کنندگان می شوند. به همین دلیل استفاده از روش های دقیق و کارآمد در ارزیابی مقادیر باقی مانده این ترکیبات در محصولات غذایی از ارزش بالایی برخوردار است. در این کار پژوهشی ترکیبی از روش های میکرواستخراج مایع-مایع کمک شده با هوا و انجماد قطره شناور آلی برای استخراج و پیش تغلیظ و سپس اندازه گیری کمی برخی از آفت کش های ارگانوفسفره پرکاربرد در ایران (دیازینون, کلرپریفوس, فوسالون, متیل پاراتیون و متیل آزینفوس) از نمونه های آب میوه بسته بندی شده به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا توسعه داده شده است. در شرایط بهینه, 32 میکرو لیتر منتول به عنوان حلال استخراج کننده, 75 میکرو لیتر استونیتریل به عنوان حلال کمک پخش کننده در دمای 60 درجه سلسیوس برای استخراج آنالیت ها مورد استفاده قرار گرفت. روش پیشنهادی ساده, قابل اعتماد و ارزان بوده و مقادیر مطلوبی برای راندمان استخراج به دست می دهد به طوری که تحت شرایط بهینه راندمان استخراج در محدوده ی 79-61 درصد به دست آمد. درصد انحراف استاندارد نسبی بر اساس مساحت زیر پیک, 6/4 و 9/6 به دست آمد که نشان از تکرارپذیری بالای روش ارائه شده دارد. از دیگر مزایای این روش می توان به مصرف کم حلال های آلی و زمان آنالیز کوتاه اشاره کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخیم رسول زاده، رزیتا، افشارمقدم، محمدرضا، و خندقی، جلال. (1399). کاربرد روش جدید میکرواستخراج برای اندازه گیری آفت کش های اورگانوفسفره در آب میوه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. بهداشت مواد غذایی، 10(2 (38 پیاپی) )، 31-43. SID. https://sid.ir/paper/407179/fa

    Vancouver: کپی

    فخیم رسول زاده رزیتا، افشارمقدم محمدرضا، خندقی جلال. کاربرد روش جدید میکرواستخراج برای اندازه گیری آفت کش های اورگانوفسفره در آب میوه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1399؛10(2 (38 پیاپی) ):31-43. Available from: https://sid.ir/paper/407179/fa

    IEEE: کپی

    رزیتا فخیم رسول زاده، محمدرضا افشارمقدم، و جلال خندقی، “کاربرد روش جدید میکرواستخراج برای اندازه گیری آفت کش های اورگانوفسفره در آب میوه به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا،” بهداشت مواد غذایی، vol. 10، no. 2 (38 پیاپی) ، pp. 31–43، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407179/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button