مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

463
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی شاخص های کیفی شربت در برداشت سبز و سوخته نیشکر

صفحات

 صفحه شروع 401 | صفحه پایان 414

چکیده

 تعهدات بین المللی و فشار افکار عمومی برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست موجب گذار از برداشت سوخته نیشکر به برداشت سبز در مناطق نیشکر کاری دنیا شده است. به منظور مقایسه شاخص های کیفی شربت نیشکر در دو روش برداشت سبز و سوخته تحقیقی در سال زراعی 95-1394 در کشت و صنعت نیشکر امام خمینی (ره) واقع در شمال خوزستان به صورت آزمایش کرت های یک بار خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار اجراء شد. عامل اصلی سه واریته نیشکر با دوره رسیدگی متفاوت و عامل فرعی پنج روش برداشت و راتونینگ بودند. شاخص های کیفی مورد ارزیابی شامل درصد خاشاک ساقه, درصد وزنی شربت قابل استخراج, کل مواد جامد حل شده در شربت, میزان ساکارز در شربت, درجه خلوص شربت, قند قابل استحصال درکارخانه (R. S) و عملکرد ساقه بودند. نتایج نشان داد واریته نیشکر در خصوص همه صفات مورد ارزیابی به جز درصد وزنی شربت قابل استخراج اختلاف معنی دار داشتند. روش های برداشت و راتونینگ در مورد درصد خاشاک همراه نی, قند قابل استحصال در کارخانه, عملکرد نی و کل مواد جامد حل شده در شربت اختلاف معنی دار داشتند. خاشاک همراه نی در مجموع روش های برداشت سبز حدود 7 درصد و در برداشت سوخته 4 درصد بود. میانگین عملکرد برداشت سوخته 83 تن در هکتار و برداشت سبز 74 تن در هکتار بود. به طورکلی برداشت سبز نیشکر موجب افزایش درجه خلوص شربت نسبت به برداشت سوخته شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مرادی، رضا، سیادت، سیدعطااله، سیاهپوش، عبدالرضا، بخشنده، عبدالمهدی، و مرادی تلاوت، محمدرضا. (1398). ارزیابی شاخص های کیفی شربت در برداشت سبز و سوخته نیشکر. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 401-414. SID. https://sid.ir/paper/407256/fa

    Vancouver: کپی

    مرادی رضا، سیادت سیدعطااله، سیاهپوش عبدالرضا، بخشنده عبدالمهدی، مرادی تلاوت محمدرضا. ارزیابی شاخص های کیفی شربت در برداشت سبز و سوخته نیشکر. تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):401-414. Available from: https://sid.ir/paper/407256/fa

    IEEE: کپی

    رضا مرادی، سیدعطااله سیادت، عبدالرضا سیاهپوش، عبدالمهدی بخشنده، و محمدرضا مرادی تلاوت، “ارزیابی شاخص های کیفی شربت در برداشت سبز و سوخته نیشکر،” تولیدات گیاهی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 401–414، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407256/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button