مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

462
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

542
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 59

چکیده

 زمینه و هدف با توجه به ارزش تغذیه ای و خواص آنتی اکسیدانی, ضد میکروبی, ضد التهابی و ضد سرطانی سنجد, مصرف آن در سطح جامعه افزایش یافته است. از این رو هدف اصلی این مطالعه, بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل بود. روش کار در این مطالعه توصیفی, 20 نمونه 100 گرمی (10 نمونه از عطاری ها و 10 نمونه از خشکباری ها) به صورت تصادفی-خوشه ای و بر اساس پراکندگی محل های فروش از نواحی مختلف شهر اردبیل انتخاب شد. اندازه گیری میزان رطوبت, خاکستر و pH و ارزیابی آلودگی میکروبی با استفاده از استانداردهای ملی ایران صورت گرفت. از آزمون های پارامتریک برای تحلیل داده ها استفاده شد. ‬ یافته ها دامنه میزان رطوبت, خاکستر کل و pH به ترتیب 66/16-78/8 (درصد), 40/7-85/1 (درصد) و 12/5-69/4 بود. میانگین میزان رطوبت و خاکستر کل پودرهای سنجد بررسی شده تفاوت معنی داری با مقادیر مجاز توصیه شده داشت (0/001>p). بررسی آلودگی میکروبی نشانگر آلودگی بالای نمونه های مورد مطالعه بود. نتیجه گیری نتایج مطالعه حاضر نشان داد که میزان رطوبت و خاکستر کل و آلودگی میکروبی پودرهای سنجد عرضه شده در سطح خرده فروشی شهر اردبیل بالا بود و از این رو برای مصرف نامناسب می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قنادی اصل، فاطمه، نورانی، حامد، و علیمرادی سقزچی، وحید. (1399). بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل. سلامت و بهداشت اردبیل، 11(1 )، 51-59. SID. https://sid.ir/paper/407279/fa

    Vancouver: کپی

    قنادی اصل فاطمه، نورانی حامد، علیمرادی سقزچی وحید. بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(1 ):51-59. Available from: https://sid.ir/paper/407279/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه قنادی اصل، حامد نورانی، و وحید علیمرادی سقزچی، “بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و میکروبی پودر سنجد خرده فروشی شده در شهر اردبیل،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 1 ، pp. 51–59، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407279/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button