مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,622
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

844
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز ترکیب شیمیایی اندام های مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS

صفحات

 صفحه شروع 89 | صفحه پایان 96

چکیده

 گیاه آنغوزه با نام علمی Ferula assa-foetida, گیاه دارویی از خانواده چتریان (Apiaceae) و بومی ایران است که به-طور سنتی به خاطر ارزش درمانی آن مورد استفاده قرار گرفته است. ترکیبات ترپنوئیدی و سسکوئی ترپنی به عنوان اجزای اصلی صمغ الئورزینی حاصل از ریشه, خاصیت ضد التهاب و سیتوتوکسیتی را نشان می دهند. در این تحقیق اسانس گیری توسط روش تطقیر با آب به وسیله دستگاه کلونجر صورت پذیرفت و ترکیبات شیمیاییاز جمله پلی سولفید و سسکوئی ترپن موجود در اسانس های حاصل از اندام های مختلف ریشه, ساقه, گل و برگ این گیاه توسط کروماتوگرافی گازی و طیف سنجی جرمی (GC-MS) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج به دست آمده نشان داد که اندام های گل و برگ گیاه آنغوزه به ترتیب بیشترین و کمترین مقدار اسانس (7/0 و 1/0درصد v/w) را دارا بوده اند. ترکیباتی همانند بتا-پینن, آلفا-پینن, پروپیل n-بوتیل دی سولفید و 1, 2-دی تیولان ترکیبات اصلی اسانس هر چهار اندام گیاهی مربوطه را تشکیل دادند. سایر ترکیبات مهم ریشه, ساقه و گل شامل زی-1-پروپنیل سک-بوتیل دی سولفید و بتا-یودسمول بوده در حالی که 2-ایزوپروپیل-5-متیل-9 متیلن و بتا-مالین ترکیبات اصلی موجود در برگ بوده اند. ترکیبات گوگرددار فرار به همراه ترکیبات سسکوئی ترپن ها ترکیبات غالب اسانس این چهار اندام بودند. این نتایجنشان داد که F. assa-foetidaمی تواند منبعی برای تولید صمغ الئورزینی باشد در نتیجه می توانددر صنایع غذایی و داروسازی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امینی، هاجر، نقوی، محمدرضا، ایرانشاهی، مهرداد، یزدانفر، نجمه، و نصیری، جابر. (1398). آنالیز ترکیب شیمیایی اندام های مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، 50(3 )، 89-96. SID. https://sid.ir/paper/407303/fa

    Vancouver: کپی

    امینی هاجر، نقوی محمدرضا، ایرانشاهی مهرداد، یزدانفر نجمه، نصیری جابر. آنالیز ترکیب شیمیایی اندام های مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS. مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)[Internet]. 1398؛50(3 ):89-96. Available from: https://sid.ir/paper/407303/fa

    IEEE: کپی

    هاجر امینی، محمدرضا نقوی، مهرداد ایرانشاهی، نجمه یزدانفر، و جابر نصیری، “آنالیز ترکیب شیمیایی اندام های مختلف Ferula assa-foetida L. با استفاده از GC-MS،” مجله علوم گیاهان زراعی ایران (علوم کشاورزی ایران)، vol. 50، no. 3 ، pp. 89–96، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407303/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button