مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

219
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

461
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل

صفحات

 صفحه شروع 227 | صفحه پایان 244

چکیده

 در سال های اخیر جهت تولید محصولات سالم و کاهش مشکلات زیست محیطی, از کودهای آلی و زیستی برای افزایش حاصلخیزی خاک, رفع نیاز تغذیه ای و افزایش رشد گیاهان استفاده می شود. به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی و زیستی بر صفات کمی و کیفی زعفران آزمایشی در دو سال زراعی 95-1394 و 96-1395 به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی اردبیل اجرا شد. کرت های اصلی شامل کودهای آلی در سه سطح شاهد, ورمی کمپوست (10 تن در هکتار) و کود دامی (25 تن در هکتار) و کرت های فرعی شامل کودهای زیستی در تلقیح با بنه و مخلوط با آب آبیاری در پنج سطح شاهد, ازتوباکتر (Azotobacter sp. PTCC 1658), سودوموناس آیروژینوس (Pseudomonaaeroginosa)و باسیلوس سوبتیلیس (Bacillus subtilis) و تلفیق آن ها (Azotobacter sp. PTCC 1658 + Bacillus subtilis +Pseudomonaaeroginosa ) بودند. نتایج نشان داد که برهمکنش کودهای آلی و زیستی سبب افزایش معنی دار صفات وزن تر گل, عملکرد خشک و تر کلاله و خامه و ترکیبات کیفی شامل کروسین (عامل ایجاد رنگ), پیکروکروسین (عامل ایجاد طعم) و سافرانال (عامل ایجاد عطر) نسبت به تیمار شاهد گردید. کاربرد کود دامی و ورمی کمپوست همراه با کاربرد تلفیقی کودهای زیستی (ازتوباکتر, سودوموناس آیروژینوسو باسیلوس سوبتیلیس) عملکرد خشک کلاله را از 86/0 کیلوگرم در هکتار در تیمار شاهد, بترتیب به 93/2 و 70/2کیلوگرم در هکتار در تیمارهای مذکور افزایش داد. همچنین کود دامی همراه با کاربرد توأم کودهای زیستی, میزان پیکروکروسین, سافرانال و کروسین را به ترتیب 73, 77 و 83 درصد نسبت به تیمار شاهد افزایش داد. با توجه به نتایج این آزمایش, کاربرد توأم کودهای آلی و زیستی ضمن کاهش آلودگی های زیست محیطی, می تواند از طریق اثرات هم افزایی باعث افزایش معنی دار عملکرد کمی و کیفی زعفران شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عالی زاده، محمدباقر، مکاریان، حسن، عبادی خزینه قدیم، علی، ایزدی دربندی، ابراهیم، و غلامی، احمد. (1398). بررسی تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل. زراعت و فناوری زعفران، 7(2 )، 227-244. SID. https://sid.ir/paper/407350/fa

    Vancouver: کپی

    عالی زاده محمدباقر، مکاریان حسن، عبادی خزینه قدیم علی، ایزدی دربندی ابراهیم، غلامی احمد. بررسی تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل. زراعت و فناوری زعفران[Internet]. 1398؛7(2 ):227-244. Available from: https://sid.ir/paper/407350/fa

    IEEE: کپی

    محمدباقر عالی زاده، حسن مکاریان، علی عبادی خزینه قدیم، ابراهیم ایزدی دربندی، و احمد غلامی، “بررسی تأثیر کودهای آلی و بیولوژیک بر صفات کمی و کیفی زعفران (.Crocus sativus L) در شرایط اقلیمی اردبیل،” زراعت و فناوری زعفران، vol. 7، no. 2 ، pp. 227–244، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407350/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button