مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

360
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

614
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی فاکتورهای موثر بر تولید و بیماریزایی زئوسپورهای Phytophthora capsici و P. nicotianae روی میوه ی گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 گونه هایی از جنس فایتوفتورا باعث پوسیدگی ریشه, طوقه و مرگ گیاهچه ی گوجه فرنگی می شوند. در صورت تماس میوه با خاک و فعال بودن بیمارگر, میوه در معرض پوسیدگی به نام پوسیدگی چشم گوزنی قرار می گیرد. در این تحقیق عوامل بیمارگر از خاک, ریشه و طوقه ی گوجه فرنگی در استان خراسان شمالی جداسازی شده و به عنوان گونه های capsici Phytophthora و P. nicotianae شناسایی و بیماری زایی هردو گونه روی نشاهای گوجه فرنگی به اثبات رسید. تولید زئوسپور در این گونه ها تحت تأثیر شرایط نوری و دمایی مختلف مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که از لحاظ واکنش به شرایط دمایی بین آنها اختلاف معنی داری وجود داشت. همچنین دما در آزادسازی زئوسپور هر دو گونه اثر معنی داری داشت. بیشترین تولید زئوسپور در یکی از جدایه های P. capsici در 20 درجه ی سانتی گراد و در شرایط تاریکی اتفاق افتاد. در مورد P. nicotianae در 25 درجه ی سانتی گراد و شرایط نوری بیشترین زئوسپور تولید شد. بیشترین طول زخم ایجاد شده توسط زئوسپورها در جدایه ی شماره ی دو مربوط به گونه یP. capsici رخ داد که اندازه ی آن در 25 درجه ی سانتی گراد و تاریکی پس از پنج روز به حدود 50 میلی متر رسید. در مورد گونه ی P. nicotianae بیشترین بیماری زایی زئوسپورها در 27 درجه ی سانتی گراد و در شرایط نوری حادث شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    داوری، علی اصغر، رهنما، کامران، و ربانی نسب، حجت اله. (1399). بررسی برخی فاکتورهای موثر بر تولید و بیماریزایی زئوسپورهای Phytophthora capsici و P. nicotianae روی میوه ی گوجه فرنگی. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 9(1 )، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/407369/fa

    Vancouver: کپی

    داوری علی اصغر، رهنما کامران، ربانی نسب حجت اله. بررسی برخی فاکتورهای موثر بر تولید و بیماریزایی زئوسپورهای Phytophthora capsici و P. nicotianae روی میوه ی گوجه فرنگی. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1399؛9(1 ):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/407369/fa

    IEEE: کپی

    علی اصغر داوری، کامران رهنما، و حجت اله ربانی نسب، “بررسی برخی فاکتورهای موثر بر تولید و بیماریزایی زئوسپورهای Phytophthora capsici و P. nicotianae روی میوه ی گوجه فرنگی،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 9، no. 1 ، pp. 1–12، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407369/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button