Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

243
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

448
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ال-کارنیتین و بتائین بر روی روغن های ماهی و ذرت در جیره غذایی، و تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 288 | صفحه پایان 299

چکیده

 زمینه مطالعه: جایگزینی روغن ماهی با روغن های گیاهی و استفاده از مکمل های غذایی نقش مهمی در متابولیسم چربی های آبزیان دارد. روغن ذرت یکی از روغن های گیاهی است که می تواند جایگزین مناسبی برای روغن ماهی باشد. هدف: این مطالعه با هدف بررسی استفاده از مکمل های غذایی ال-کارنیتین و بتائین به همراه روغن ذرت و روغن ماهی و تأثیر بر متابولیسم چربی ها و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان اجرا شد. روش کار: تعداد 450 ماهی قزل آلای رنگین کمان (26/0 ± 12/9 گرم), در چهار تیمار (سه تکرار) تقسیم شده و با جیره دستی حاوی روغن ماهی (تیمار اول), روغن ذرت (تیمار دوم), روغن ماهی و 500 میلی گرم ال-کارنیتین و بتائین (تیمار سوم) و روغن ذرت و 500 میلی گرم ال-کارنیتین و بتائین (تیمار چهارم) به مدت هشت هفته تغذیه شدند. در پایان آزمایش پروفایل اسیدهای چرب تیمارها با دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) مشخص شد و شاخص های خونی و وزن آن ها هم بررسی گردید. نتایج: در پایان آزمایش شاخص وزن اختلاف معنی داری را نشان نداد. در جایگزینی روغن ماهی با روغن ذرت میزان اسیدهای چرب PUFA n-3, C18: 3n3, C20: 3n3, C20: 5n3 و C22: 6n3 در لاشه ماهیان به طور معنی داری کاهش و اسیدهای چرب PUFA n-6, C18: 2n6, C20: 2n6 و C20: 4n6 به طور معنی داری افزایش یافتند ولی اختلاف معنی داری در مجموع اسیدهای چرب SFA و MUFA مشاهده نشد. ال-کارنیتین و بتائین سبب افزایش معنی دار تجمع EPA در تیمارهای روغن ماهی و روغن ذرت شده و شاخص تعداد گلبول های سفید در تیمار تغذیه شده با روغن ذرت و ال-کارنیتین و بتائین (تیمار چهارم) نسبت به تیمار روغن ماهی (تیمار اول) تفاوت معنی دار (05/0>p ) نشان داد. نتیجه گیری نهایی: با توجه به تأثیر روغن ذرت و مکمل های ال-کارنیتین و بتائین در افزایش اسیدهای چرب n-6 PUFA, اسید چرب ضروری EPA و تعداد گلبول های سفید, استفاده از روغن ذرت و مکمل های ال-کارنیتین و بتائین در جیره ماهیان قزل آلای رنگین کمان پیشنهاد می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین پور، مهناز، مشکینی، سعید، و حسین نجد گرامی، ابراهیم. (1399). مقایسه اثر ال-کارنیتین و بتائین بر روی روغن های ماهی و ذرت در جیره غذایی, و تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، 75(3 )، 288-299. SID. https://sid.ir/paper/407656/fa

    Vancouver: کپی

    حسین پور مهناز، مشکینی سعید، حسین نجد گرامی ابراهیم. مقایسه اثر ال-کارنیتین و بتائین بر روی روغن های ماهی و ذرت در جیره غذایی, و تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)[Internet]. 1399؛75(3 ):288-299. Available from: https://sid.ir/paper/407656/fa

    IEEE: کپی

    مهناز حسین پور، سعید مشکینی، و ابراهیم حسین نجد گرامی، “مقایسه اثر ال-کارنیتین و بتائین بر روی روغن های ماهی و ذرت در جیره غذایی, و تاثیر آنها بر پروفایل اسیدهای چرب و شاخص های خونی ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” مجله تحقیقات دامپزشکی (دانشگاه تهران)، vol. 75، no. 3 ، pp. 288–299، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407656/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی

  • ثبت نشده است.





  • بازگشت به بالا