مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

346
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

598
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی وضعیت عناصر غذایی در باغ های زیتون استان قزوین با روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چندگانه غذایی

صفحات

 صفحه شروع 285 | صفحه پایان 296

چکیده

 زیتون یکی از مهم ترین محصولات کشاورزی استان قزوین است و این استان در تولید این محصول رتبه دوم کشور را دارد. با این وجود مصرف نامتعادل کودها عامل اصلی به همخوردن تعادل عناصر غذایی و کمبودن عملکرد در باغ های زیتون این منطقه می باشد. افزایش عملکرد در صورتی امکان پذیر است که تعادل بین عناصر غذایی در گیاه وجود داشته باشد. استفاده از شاخص های تغذیه ای به منظور بهینه کردن مصرف کودها و تشخیص اختلالات تغذیه ای ضروری به نظر می رسد. این پژوهش در 80 باغ زیتون در شهرستان طارم استان قزوین به مدت سه سال اجرا شد. نمونه برداری خاک و برگ به روش استاندارد انجام و نمونه ها تجزیه شد. در مهرماه برداشت محصول انجام وعملکرد اندازه گیری شد سپس شاخص های عناصرغذایی با روش انحراف از درصد بهینه وروش تشخیص چندگانه عناصر غذایی در باغ ها تعیین گردید. براساس میانگین عملکردهای محاسبه شده در هر دو روش, باغ های مطالعه شده به دو گروه باغ های با عملکرد زیاد و کم دسته بندی گردید. میانگین غلظت مطلوب عناصر غذایی (اعدادمرجع) برای عناصر نیتروژن, فسفر, پتاسیم, کلسیم و منیزیم, منگنز, روی, مس و بور به هر دو روش به دست آمد و نتایج هریک از شاخص های DOP و CND با هم مقایسه شد. شاخص DOP و CND در اکثر باغ های مورد مطالعه کمبود عنصر منیزیوم, نیتروژن و کلسیم را نشان داد. همچنین, با توجه به شاخص های مورد مطالعه تمامی باغ های با عملکرد کم, در وضعیت نامتعادل یا زنظر عناصر غذایی قرار داشتند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محصص مستشاری، مهرزاد، خسروی نژاد، اعظم، و بصیرت، مجید. (1398). بررسی وضعیت عناصر غذایی در باغ های زیتون استان قزوین با روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چندگانه غذایی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 33(3 الف )، 285-296. SID. https://sid.ir/paper/407680/fa

    Vancouver: کپی

    محصص مستشاری مهرزاد، خسروی نژاد اعظم، بصیرت مجید. بررسی وضعیت عناصر غذایی در باغ های زیتون استان قزوین با روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چندگانه غذایی. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1398؛33(3 الف ):285-296. Available from: https://sid.ir/paper/407680/fa

    IEEE: کپی

    مهرزاد محصص مستشاری، اعظم خسروی نژاد، و مجید بصیرت، “بررسی وضعیت عناصر غذایی در باغ های زیتون استان قزوین با روش انحراف از درصد بهینه و تشخیص چندگانه غذایی،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 33، no. 3 الف ، pp. 285–296، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/407680/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button