Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

261
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

422
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه ی قابلیت ترکیب پذیری صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک ذرت (. Zea mays L) با کاربرد روش چهارم دای آلل گریفینگ

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 78

چکیده

 صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک در مواجهه با انواع تنش های محیطی تحت تاثیر قرار می گیرند و بنابراین اصلاح این صفات, نقش موثری در تحمل به تنش ها خواهد داشت. در این مطالعه, دورگ های حاصل از پنج لاین S7 ذرت در قالب یک طرح نیمه دی آلل در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته, کرمان در طی سال زراعی 97-96 بر پایه طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به منظور مطالعه قابلیت ترکیب پذیری صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک ذرت مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج تجزیه واریانس دی آلل به روش چهارم گریفینگ نشان داد که واریانس ترکیب پذیری عمومی و خصوصی برای صفات پروتئین, پرولین, محتوای قند, کاروتنوئید, کلروفیل a, کلروفیل b و کلروفیل کل معنی دار است. بنابراین نقش اثرات افزایشی و غیرافزایشی در کنترل این صفات برآورد شد. صفات پروتئین, پرولین, کلروفیل a و کلروفیل کل بیشتر تحت کنترل اثرات افزایشی قرار داشتند در حالی که صفت کاروتنوئید بیشتر تحت کنترل اثرات غیرافزایشی بود و نقش اثرات افزایشی و غیرافزایشی در کنترل بقیه صفات تقریباً برابر بود. لاین KSC704-S7-11 برای اکثر صفات مورد مطالعه ترکیب پذیری عمومی مثبت و معنی داری نشان داد که می توان از این لاین در برنامه های به نژادی برای بهبود و افزایش تحمل به تنش ها استفاده نمود. علاوه بر آن, تلاقی های P1 × P3 و P4 × P5 نیز بیشترین ترکیب پذیری خصوصی مثبت و معنی داری را برای صفات پرولین, کلروفیل a, کلروفیل کل و کاروتنوئید نشان دادند, بنابراین به عنوان بهترین دورگ ها برای بهبود و افزایش تحمل به تنش در ذرت معرفی می شوند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، مهدی، و عبدلی نسب، مریم. (1398). مطالعه ی قابلیت ترکیب پذیری صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک ذرت (. Zea mays L) با کاربرد روش چهارم دای آلل گریفینگ. پژوهش های ژنتیک گیاهی، 6(2 )، 69-78. SID. https://sid.ir/paper/408142/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی مهدی، عبدلی نسب مریم. مطالعه ی قابلیت ترکیب پذیری صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک ذرت (. Zea mays L) با کاربرد روش چهارم دای آلل گریفینگ. پژوهش های ژنتیک گیاهی[Internet]. 1398؛6(2 ):69-78. Available from: https://sid.ir/paper/408142/fa

    IEEE: کپی

    مهدی رحیمی، و مریم عبدلی نسب، “مطالعه ی قابلیت ترکیب پذیری صفات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک ذرت (. Zea mays L) با کاربرد روش چهارم دای آلل گریفینگ،” پژوهش های ژنتیک گیاهی، vol. 6، no. 2 ، pp. 69–78، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا