مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

967
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

754
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تاثیر نوع رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 85

چکیده

 زمینه و هدف: تعیین اثرات رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول بر اندازه قطر ذرات LDL و HDL در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون.روش بررسی: 42 نوجوان 18 تا 20 ساله مبتلا به اختلالات چربی خون در این مطالعه مورد- شاهدی شرکت کردند. رژیم غذایی کنترل رژیمی مشابه اغلب نوجوانان تهرانی بود. رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول یک رژیم غذایی است که 30% کل انرژی روزانه آن را چربی ها تشکیل می دهند که کمتر از 7% آن را چربی ها اشباع, کمتر از 15% آن را چربی های با یک باند مضاعف و کمتر از 15% آن را چربی های با چند باند مضاعف تشکیل می دهد و حاوی کمتر از 200 میلی گرم کلسترول در روز می باشد. اندازه قطر ذرات لیپوپروتئین ها متغیرهای اصلی بود که بعد از سه ماه مداخله اندازه گیری شد.یافته ها: میانگین نمایه توده بدن 26.3±4.2 کیلوگرم بر مترمربع بود. رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول باعث کاهش بیشتر کلسترول تام در این رژیم در مقایسه با رژیم کنترل (-13±4 در مقابل -2±0.3 میلی گرم در دسی لیتر, (p<0.001 و همچنین کاهش بیشتر LDL در مقایسه با کنترل (-9±2 در مقابل 3±0.6 میلی گرم در دسی لیتر, (p<0.01 و افزایش اندازه ذرت LDL در مقایسه با رژیم کنترل (1.7±0.4 در مقابل 0.1±0.4 میلی گرم در دسیی لیتر,(p<0.001 گردید. اندازه قطر ذرات HDL تغییر معنی داری نکرد.نتیجه گیری: رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول اثر مطلوبی روی اندازه ذرات LDL داشت. مکانیسم مربوطه باید در مطالعات تجربی آینده نگر بررسی شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    آزادبخت، لیلا، اسماعیل زاده، احمد، میرمیران، پروین، هدایتی، مهدی، شیوا، نیلوفر، و عزیزی، فریدون. (1385). ارزیابی تاثیر نوع رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها. مجله دانشکده پزشکی، 64(10)، 77-85. SID. https://sid.ir/paper/408341/fa

    Vancouver: کپی

    آزادبخت لیلا، اسماعیل زاده احمد، میرمیران پروین، هدایتی مهدی، شیوا نیلوفر، عزیزی فریدون. ارزیابی تاثیر نوع رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها. مجله دانشکده پزشکی[Internet]. 1385؛64(10):77-85. Available from: https://sid.ir/paper/408341/fa

    IEEE: کپی

    لیلا آزادبخت، احمد اسماعیل زاده، پروین میرمیران، مهدی هدایتی، نیلوفر شیوا، و فریدون عزیزی، “ارزیابی تاثیر نوع رژیم غذایی گام 2 کاهش کلسترول در نوجوانان مبتلا به اختلالات چربی خون بر قطر ذرات لیپوپروتئین ها،” مجله دانشکده پزشکی، vol. 64، no. 10، pp. 77–85، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408341/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button