مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

20,557
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

656
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ویتامین E بر قند، چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2

صفحات

 صفحه شروع 40 | صفحه پایان 45

چکیده

 سابقه و هدف: دیابت نوع 2 همراه با افزایش استرس اکسیداتیو و کاهش آنتی اکسیدان ها است. مکمل ویتامین E باعث کاهش استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی می شود. همچنین برخی مطالعات نشان داده اند که ویتامین E سبب افزایش حساسیت به انسولین و بهبود سطوح چربی ها می گردد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین E بر پاسخ های قند و چربی در بیماران دیابتی نوع 2 است.مواد و روش ها: در این مطالعه از بین بیماران دیابتی نوع 2 بالاتر از 30 سال که به مرکز تحقیقات دیابت یزد مراجعه کردند, 31 بیمار دیابتی نوع 2 که دارای قند خون ناشتای 140-200 mg/dl, قند دو ساعت بعد از غذای 200-250 mg/dl‏, تری گلیسرید 200-400 mg/dl, کلسترول, 300-200 mg/dl و فشار خون خفیف (فشار خون سیستولی 140-160 mmHg و فشار خون دیاستولی 100-90) بودند, انتخاب شدند, سپس به بیماران قرص ویتامین 400 E واحد دو بار در روز به مدت 3 ماه داده شد, قند ناشتا, کلسترول, تری گلیسرید, LDL, HDL, HbA1C و میزان انسولین ناشتا در شروع و پایان مطالعه اندازه گیری گردید.نتایج: در این مطالعه 31 بیمار دیابتی نوع 2 (19 زن, 12 مرد) با میانگین سنی 53.03±8.87 سال و طول مدت ابتلا به دیابت 2.16±0.89 سال وارد مطالعه شدند. در پایان مطالعه قند خون ناشتا, تری گلیسرید و میزان انسولین ناشتا کاهش یافت اما این کاهش معنی دار نبود. میزان کلسترول تام, فشار خون سیستولی و دیاستولی تغییر محسوسی نداشت.نتیجه گیری: با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می آید که ویتامین E با دوز 800 واحد در روز به مدت 3 ماه نمی تواند باعث بهبود قند خون, چربی های خون, میزان هموگلوبین گلیکوزیله, میزان انسولین ناشتا و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2 شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خباز، مینا، رشیدی، مریم، کاسب، فاطمه، و افخمی اردکانی، محمد. (1386). بررسی اثر ویتامین E بر قند, چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2. فیض، 11(4 (پی در پی 44))، 40-45. SID. https://sid.ir/paper/40844/fa

    Vancouver: کپی

    خباز مینا، رشیدی مریم، کاسب فاطمه، افخمی اردکانی محمد. بررسی اثر ویتامین E بر قند, چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2. فیض[Internet]. 1386؛11(4 (پی در پی 44)):40-45. Available from: https://sid.ir/paper/40844/fa

    IEEE: کپی

    مینا خباز، مریم رشیدی، فاطمه کاسب، و محمد افخمی اردکانی، “بررسی اثر ویتامین E بر قند, چربی های سرم و فشار خون در بیماران دیابتی نوع 2،” فیض، vol. 11، no. 4 (پی در پی 44)، pp. 40–45، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button