مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

760
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی شرایط پخت و اثر مقدار نرم کننده بر خواص مکانیکی و گرمایی رزین اپوکسی

صفحات

 صفحه شروع 479 | صفحه پایان 495

چکیده

 فرضیه: سامانه های اپوکسی (EP) به دلیل خواص منحصر به فرد فیزیکی و شیمیایی از پر مصرف ترین رزین ها در صنایع مختلف از جمله پوشش دهی, تجهیزات الکترونیک و قطعات کامپوزیتی در جهان هستند. با وجود کاربرد گسترده, اپوکسی ها به دلیل داشتن ساختار بی شکل, چقرمگی ضعیف تری نسبت به پلیمرهای گرمانرم نیمه بلوری نشان می دهند. عوامل بسیاری از جمله مقدار فاز نرم کننده, دما و زمان پخت بر خواص مکانیکی رزین اپوکسی اثر معناداری دارند. در این پژوهش, اثر سه عامل مقدار پلی یورتان (A), دما (B) و زمان پخت (C) بر خواص مکانیکی و ساختار مولکولی رزین اپوکسی بررسی شده است. روش ها: برای بهینه سازی خواص مکانیکی این کامپوزیت ها از روش پاسخ سطح, طرح مرکب مرکزی (RSM/CCD) استفاده شد. خواص مکانیکی شامل استحکام نهایی و درصد ازدیاد طول تا پارگی با آزمون کشش به دست آمد. همچنین, خواص گرمایی همچون دمای انتقال شیشه ای (Tg) و مدول ذخیره با آزمون دینامیکی-مکانیکی گرمایی (DMTA) مطالعه شد. در نهایت, از شبیه سازی دینامیک مولکولی برای تعیین اثر دمای تاب کاری بر انرژی برهم کنش میان اپوکسی و پلی یورتان استفاده شد. همچنین, ساختار شیمیایی کامپوزیت های اپوکسی-پلی یورتان با آزمون های پراش سنجی پرتو X, طیف نمایی زیرقرمز تبدیل فوریه (FTIR), میکروسکوپی الکترونی پویشی (SEM) با پاشنده انرژی پرتو X و بازتاب نفوذی (DRS) مشخص شد. یافته ها: نتایج نشان داد, دمای انتقال شیشه ای و خواص مکانیکی در رزین اپوکسی به شدت به دمای پخت و مقدار فاز نرم کننده وابسته است. همچنین, مقادیر مطلوب پارامترهای A, B و C برای داشتن حداکثر استحکام کششی به ترتیب %4 وزنی, 100 درجه سلسیوس و 2. 4h به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سرافرازی، مرضیه، قاسمی، احمدرضا، و همدانیان، مسعود. (1399). بهینه سازی شرایط پخت و اثر مقدار نرم کننده بر خواص مکانیکی و گرمایی رزین اپوکسی. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، 33(6 )، 479-495. SID. https://sid.ir/paper/408617/fa

    Vancouver: کپی

    سرافرازی مرضیه، قاسمی احمدرضا، همدانیان مسعود. بهینه سازی شرایط پخت و اثر مقدار نرم کننده بر خواص مکانیکی و گرمایی رزین اپوکسی. علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)[Internet]. 1399؛33(6 ):479-495. Available from: https://sid.ir/paper/408617/fa

    IEEE: کپی

    مرضیه سرافرازی، احمدرضا قاسمی، و مسعود همدانیان، “بهینه سازی شرایط پخت و اثر مقدار نرم کننده بر خواص مکانیکی و گرمایی رزین اپوکسی،” علوم و تکنولوژی پلیمر (فارسی)، vol. 33، no. 6 ، pp. 479–495، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408617/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button