مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

230
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

66
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مقادیر مختلف زیره سیاه (Carum carevi) بر رشد و برخی شاخص های خونی، ایمنی و بیوشیمیایی ماهی جوئل (Hemichromis bimaculatus)

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 100

چکیده

 صنعت تکثیر و پرورش ماهیان زینتی همراه با رشد آبزی پروری در جهان در حال گسترش است. ماهی جوئل (Hemichromis bimaculatus) از ماهیان زینتی خانواده سیکلیده است و در ایران نیز توجه آکواریوم داران را بسیار به خود جلب کرده و گونه ای بازار پسند به حساب می آید. امروزه کاربرد بسیاری از عصاره های گیاهی مانند زیره سیاه به عنوان یک محرک رشد و ایمنی و مؤثر در کاهش ضریب تبدیل غذایی و مرگ و میر برخی از گونه های ماهی به اثبات رسیده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر گیاه زیره سیاه بر شاخص های رشد و تغذیه, شاخص های خونی, ایمنی و بیوشیمیایی و افزایش بازماندگی در بچه ماهیان جوئل در طی 8 هفته انجام شد. بدین منظور, تعداد 120 قطعه ماهی جوئل 5 گرمی در 12 آکواریوم توزیع شدند و 4 تیمار به شرح زیر در نظر گرفته شد: گروه شاهد (صفر درصد زیره سیاه), تیمار 1 (5/%0 زیره سیاه), تیمار 2 (%1 زیره سیاه) و تیمار 3 (5/1% زیره سیاه) در 3 تکرار انتخاب شدند. طی دوره آزمایش شاخص های خونی و ایمنی و نحوه عملکرد رشد اندازه گیری شد. در میان شاخص-های رشد, بهترین عملکرد نرخ رشد ویژه, شاخص وضعیت, درصد افزایش وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در تیمار دوم وجود داشت که این افزایش دارای تفاوت معنی دار بود (05/0p<). هم چنین, از لحاظ شاخص های خونی, تیمار دوم دارای شرایط بهتری بود و بیشترین تعداد گلبول قرمز, هموگلوبین, هماتوکریت, MCHC, IgM, پروتئین کل, لیزوزیم, ایمونوگلوبین کل و کلسترول HDLدر تیماردوم مشاهده شد و این افزایش دارای تفاوت معنی دار بود (05/0p<). بنابراین, مشخص شد که افزودن زیره سیاه به میزان 1% اثر مطلوبی بر افزایش کارایی دستگاه ایمنی ماهی جوئل و بهبود شاخص های رشد و تغذیه این ماهی داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرفلاح، سیده فاطمه، خارا، حسین، و خارا، حسین. (1398). اثر مقادیر مختلف زیره سیاه (Carum carevi) بر رشد و برخی شاخص های خونی, ایمنی و بیوشیمیایی ماهی جوئل (Hemichromis bimaculatus). تغذیه آبزیان، 5(2 )، 83-100. SID. https://sid.ir/paper/408922/fa

    Vancouver: کپی

    میرفلاح سیده فاطمه، خارا حسین، خارا حسین. اثر مقادیر مختلف زیره سیاه (Carum carevi) بر رشد و برخی شاخص های خونی, ایمنی و بیوشیمیایی ماهی جوئل (Hemichromis bimaculatus). تغذیه آبزیان[Internet]. 1398؛5(2 ):83-100. Available from: https://sid.ir/paper/408922/fa

    IEEE: کپی

    سیده فاطمه میرفلاح، حسین خارا، و حسین خارا، “اثر مقادیر مختلف زیره سیاه (Carum carevi) بر رشد و برخی شاخص های خونی, ایمنی و بیوشیمیایی ماهی جوئل (Hemichromis bimaculatus)،” تغذیه آبزیان، vol. 5، no. 2 ، pp. 83–100، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408922/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button