مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفه ای سیلو شده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی)

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 35

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی تأثیر افزایش خوراک گلوتن ذرت (خشک) بر ارزش غذایی ذرت علوفه ای سیلوشده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده انجام شد. بخش اول آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تیمار و پنج تکرار انجام شد که در آن؛ علوفه خرد شده ذرت با نسبت های صفر, پنج و 10 درصد خوراک گلوتن ذرت مخلوط و در بشکه های 200 لیتری پلی اتیلنی سیلو شد. پس از سه ماه, سیلاژها مورد ارزشیابی قرار گرفت. مصرف اختیاری و گوارش پذیری سیلاژها به همراه خوراک پایه (یونجه+کاه+کنسانتره) بر روی گوسفند نر بالغ نژاد شال(دوساله) تعیین شد. استفاده از خوراک گلوتن ذرت موجب افزایش ماده خشک و پروتئین در علوفه سیلوشده گردید (0/05> P)اما بر pH و درصد ماده آلی اثر نداشت و غلظت ماده خشک سیلاژ به حد مطلوب (35درصد) نرسید. با افزودن خوراک گلوتن ذرت غلظت فیبر نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژ ذرت افزایش اما فیبر نامحلول در شوینده اسیدی کاهش یافت (0/05> P). افزودن خوراک گلوتن ذرت موجب افزایش مقدار مصرف ماده خشک شد (0/05> P). قابلیت هضم ماده خشک, ماده آلی و فیبر نامحلول در شوینده خنثی در سیلاژهای حاوی خوراک گلوتن ذرت بیشتربود (0/05> P). همچنین مقدار مصرف ماده خشک قابل هضم, ماده آلی قابل هضم و فیبر نامحلول در شوینده خنثی قابل هضم, در سیلاژ حاوی خوراک گلوتن ذرت بالاتر بود (0/05> P). به طور کلی, افزودن خوراک گلوتن ذرت به سیلاژ ذرت علوفه ای موجب بهبود کیفیت آن می شود و استفاده از این سیلاژ در جیره گوسفند, مصرف خوراک و گوارش پذیری را بهبود می بخشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فضائلی، حسن، میرزایی، فرشید، افضل زاده، احمد، نوروزیان، محمدعلی، نادعلیان، مهدی، و حسینی، سیدهادی. (1399). تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفه ای سیلو شده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی). تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(1 )، 23-35. SID. https://sid.ir/paper/408978/fa

    Vancouver: کپی

    فضائلی حسن، میرزایی فرشید، افضل زاده احمد، نوروزیان محمدعلی، نادعلیان مهدی، حسینی سیدهادی. تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفه ای سیلو شده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی). تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(1 ):23-35. Available from: https://sid.ir/paper/408978/fa

    IEEE: کپی

    حسن فضائلی، فرشید میرزایی، احمد افضل زاده، محمدعلی نوروزیان، مهدی نادعلیان، و سیدهادی حسینی، “تأثیر افزودن خوراک گلوتن ذرت خشک بر روی ترکیب شیمیایی و گوارش پذیری ذرت علوفه ای سیلو شده به روش های آزمایشگاهی و دام زنده ( برون تنی و درون تنی)،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 1 ، pp. 23–35، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/408978/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button