Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

461
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر افزودن ساکارز با و بدون نمک کلسیمی روغن ماهی بر عملکرد، تخمیر شکمبه، قابلیت هضم مواد و مغذی و فراسنجه های خونی گوساله های نر هلشتاین

صفحات

 صفحه شروع 537 | صفحه پایان 547

چکیده

 این پژوهش به منظور بررسی اثر افزودن ساکارز به جیره با و بدون نمک کلسیمی اسیدهای چرب روغن ماهی بر عملکرد, قابلیت هضم و تخمیر شکمبه ای در گوساله های نر هلشتاین انجام شد. تعداد 36 راس گوساله با میانگین وزنی 57± 269 کیلوگرم در قالب طرح کاملاً تصادفی با چینش فاکتوریل 2×2 به مدت 128 روز و با جیره های آزمایشی شامل 1) کنترل, 2) جیره حاوی 5/2 درصد نمک کلسیمی روغن ماهی, 3) جیره حاوی 5 درصد ساکارز و 4) جیره حاوی 5 درصد ساکارز و 5/2 درصد کلسیمی روغن ماهی تغذیه شدند. افزایش وزن روزانه تحت تاثیر افزودن ساکارز افزایش یافت (p<0/05). برهمکنش ساکارز و روغن ماهی بر ماده خشک مصرفی معنی دار بود (p<0/05), بدین ترتیب که استفاده از روغن ماهی کاهش ماده خشک مصرفی روزانه را در پی داشت, در حالی که در جیره حاوی ساکارز, افزودن روغن ماهی مصرف خوراک را افزایش داد. هضم پذیری ماده آلی در جیره های حاوی چربی تمایل به افزایش داشت (p<0/05). افزودن روغن ماهی افزایش غلظت استات را در پی داشت (05/0P=), در حالی که افزودن ساکارز موجب کاهش غلظت پروپیونات (01/0P=) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (04/0P=) در مایع شکمبه شد. تیمارهای حاوی ساکارز pH شکمبه بالاتری نسبت به سایر تیمارها داشتند (p<0/05). افزودن نمک کلسیمی روغن ماهی سبب افزایش غلظت تری گلیسرید و کلسترول پلاسما را افزایش داد(p<0/05). براساس نتایج حاصل افزودن ساکارز به جیره های حاوی نمک کلسیمی روغن ماهی می تواند با تحریک مصرف خوراک افزایش وزن روزانه گوساله های پرواری را بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیفه، محمدجواد، ساری، محسن، و دهقان بنادکی، مهدی. (1399). تاثیر افزودن ساکارز با و بدون نمک کلسیمی روغن ماهی بر عملکرد, تخمیر شکمبه, قابلیت هضم مواد و مغذی و فراسنجه های خونی گوساله های نر هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، 22(4 )، 537-547. SID. https://sid.ir/paper/409009/fa

    Vancouver: کپی

    خلیفه محمدجواد، ساری محسن، دهقان بنادکی مهدی. تاثیر افزودن ساکارز با و بدون نمک کلسیمی روغن ماهی بر عملکرد, تخمیر شکمبه, قابلیت هضم مواد و مغذی و فراسنجه های خونی گوساله های نر هلشتاین. تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)[Internet]. 1399؛22(4 ):537-547. Available from: https://sid.ir/paper/409009/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد خلیفه، محسن ساری، و مهدی دهقان بنادکی، “تاثیر افزودن ساکارز با و بدون نمک کلسیمی روغن ماهی بر عملکرد, تخمیر شکمبه, قابلیت هضم مواد و مغذی و فراسنجه های خونی گوساله های نر هلشتاین،” تولیدات دامی (مجله کشاورزی پردیس ابوریحان)، vol. 22، no. 4 ، pp. 537–547، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409009/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا