Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

253
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر شدت های مختلف کم آبی و شوری بررشد برگ، ساقه و ریشه گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 14

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تنش های کم آبی و شوری آب آبیاری براندام های هوایی و زیرزمینی نعناع فلفلی, دو آزمایش به صورت جداگانه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 97-1396 و در مزرعه تحقیقاتی گروه مهندسی آب پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی انجام گرفت. در آزمایش کم آبیاری, تیمارهای مورد بررسی شامل سه سطح شاهد (آبیاری کامل یا 100 درصد نیاز آبی), 20 درصد کم آبیاری (80 درصد نیاز آبی) و 40 درصد کم آبیاری (60 درصد نیاز آبی) بودند. تیمارهای مورد بررسی در آزمایش شوری آب آبیاری شامل چهار سطح شاهد (9/0), دو, سه و چهار دسی زیمنس بر متر بودند. نتایج نشان داد که اثر کم آبی بر صفات هوایی شامل وزن تر و خشک ساقه, وزن تر و خشک برگ, سطح برگ و ارتفاع ساقه و هم چنین صفات زیرزمینی نظیر وزن خشک ریشه, طول ریشه, سطح, حجم و چگالی ریشه معنی دار بود. بیش ترین و کم ترین مقدار وزن خشک برگ برای تیمارهای 100 و 60 درصد نیاز آبی به ترتیب معادل 47/2 و 54/1 گرم در بوته به دست آمد. با اعمال 20 و 40 درصد کم آبیاری سطح برگ نسبت به تیمار شاهد 22 و 31 درصد کاهش یافت. اعمال شوری آب آبیاری نیز برای تیمارهای دو, سه و چهار دسی زیمنس بر متر باعث کاهش 15, 20 و 47 درصدی سطح برگ شد. با توجه به نتایج بالاترین حد قابل تحمل گیاه به شوری آب آبیاری سه دسی زیمنس بر متر به دست آمد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بصیری، مهسا، قمرنیا، هوشنگ، و قبادی، مختار. (1399). اثر شدت های مختلف کم آبی و شوری بررشد برگ, ساقه و ریشه گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مدیریت آب و آبیاری، 10(1 )، 1-14. SID. https://sid.ir/paper/409129/fa

    Vancouver: کپی

    بصیری مهسا، قمرنیا هوشنگ، قبادی مختار. اثر شدت های مختلف کم آبی و شوری بررشد برگ, ساقه و ریشه گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. ). مدیریت آب و آبیاری[Internet]. 1399؛10(1 ):1-14. Available from: https://sid.ir/paper/409129/fa

    IEEE: کپی

    مهسا بصیری، هوشنگ قمرنیا، و مختار قبادی، “اثر شدت های مختلف کم آبی و شوری بررشد برگ, ساقه و ریشه گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L. )،” مدیریت آب و آبیاری، vol. 10، no. 1 ، pp. 1–14، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409129/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا