مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

238
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مولکولی شیوع و شناسایی اشریشیا کلای انتروهموراژیک جداسازی شده از یک نوع پنیر سنتی ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 174 | صفحه پایان 179

چکیده

 هدف: سویه های اشریشیاکلای مولد شیگاتوکسین, یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده مسمومیت غذایی و بیماری هایی مانند کولیت خونریزی دهنده و سندرم اورمی همولیتیک هستند. عفونت های غذایی عمدتا از طریق مصرف مواد غذایی با منشاء حیوانی مانند گوشت و فرآورده های لبنی منتقل می شوند. بنابراین, هدف این مطالعه, بررسی ژن های حدت در باکتری اشریشیاکلای جدا شده از نمونه های پنیر سنتی شهر سمنان به روش Multiplex PCR می باشد. مواد و روش ها: در این بررسی 100 نمونه پنیر سنتی مورد آزمایش و بررسی قرار گرفت. جدایه های اشریشیاکلای توسط روش های استاندارد میکروبیولوژی و تست های بیوشیمیایی شناسایی و جداسازی شدند. جدایه های اشریشیاکلای از نظر وجود ژن هایstx1, stx2, eaeA و ehlyA توسط روش PCR مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها: از نمونه های پنیر مورد بررسی, تعداد 59 سویه اشریشیاکلای جداسازی شدند. که از این تعداد 55 جدایه دارای ژن های حدت بودند (2/93%) و از این میان 44 جدایه, حامل بیش از یک ژن حدت و 11 جدایه, تنها حامل یک ژن حدت بودند. Stx2 بیش ترین ژن حدت شناسایی شده در میان جدایه ها تشخیص داده شد. نتیجه گیری: با توجه به شیوع اشریشیا کلای های حاوی ژن های حدت در جدایه های اشریشیاکلای بیماری زا در پنیرهای سنتی, به کارگیری روش های مولکولی به منظور بررسی کنترل کیفیت میکروبی این محصولات ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملکی پروری، مریم، پارسایی مهر، مهرنوش، استاجی، حمید، و جبلی جوان، اشکان. (1399). بررسی مولکولی شیوع و شناسایی اشریشیا کلای انتروهموراژیک جداسازی شده از یک نوع پنیر سنتی ایرانی. کومش، 23(1 (پیاپی 81) )، 174-179. SID. https://sid.ir/paper/409180/fa

    Vancouver: کپی

    ملکی پروری مریم، پارسایی مهر مهرنوش، استاجی حمید، جبلی جوان اشکان. بررسی مولکولی شیوع و شناسایی اشریشیا کلای انتروهموراژیک جداسازی شده از یک نوع پنیر سنتی ایرانی. کومش[Internet]. 1399؛23(1 (پیاپی 81) ):174-179. Available from: https://sid.ir/paper/409180/fa

    IEEE: کپی

    مریم ملکی پروری، مهرنوش پارسایی مهر، حمید استاجی، و اشکان جبلی جوان، “بررسی مولکولی شیوع و شناسایی اشریشیا کلای انتروهموراژیک جداسازی شده از یک نوع پنیر سنتی ایرانی،” کومش، vol. 23، no. 1 (پیاپی 81) ، pp. 174–179، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/409180/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button