مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

235
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

111
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر استنشاق عصاره زنجبیل بر تهوع، اق زدن و استفراغ بعد از عمل کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک: مطالعه کارآزمایی بالینی

صفحات

 صفحه شروع 126 | صفحه پایان 134

چکیده

 زمینه و هدف: تهوع, استفراغ و اق زدن از عوارض شایع بعد از اعمال جراحی هستند. با وجود درمان های دارویی هنوز بیماران از این عوارض رنج می برند. استفاده از روش های غیردارویی می تواند این عوارض را کاهش دهد. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر استنشاق عصاره زنجبیل بر تهوع, استفراغ و اق زدن بعد از کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک انجام شد. روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی با مشارکت 70 بیمار تحت کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک در بیمارستان بعثت همدان انجام شد. افراد حائز شرایط با استفاده از روش تصادفی ساده به دو گروه 35 نفری عصاره زنجبیل و پلاسبو تخصیص یافتند. در گروه زنجبیل 6 قطره عصاره زنجبیل و یک سی سی آب مقطر روی یک گاز 2×2 ریخته و داخل کیسه زیپ دار قرار گرفت و از بیماران خواسته شد در هر دقیقه 3 بار, به مدت 20 دقیقه ماده را استنشاق نمایند. در گروه پلاسبو به جای زنجبیل از سرم نرمال سالین استفاده شد. شدت تهوع بیماران هر دو گروه قبل از مداخله, 30 دقیقه و یک ساعت بعد از مداخله با مقیاس بصری (VAS) تعیین و مقایسه شد. تعداد دفعات اق زدن و استفراغ بر اساس تعداد موارد بروز در 4 ساعت اول بعد از مداخله ارزیابی گردید. داده ها با استفاده از آزمون های تی مستقل و آنالیز واریانس با داده های تکراری تجزیه و تحلیل شدند. ‬ یافته ها: دو گروه از نظر متغیرهای مداخله گر همسان بودند (0/05>p). نتایج بیانگر کاهش معنی دار شدت تهوع (0/003=p), تعداد دفعات اق زدن (0/036=p) و استفراغ (0/007=p) در گروه مداخله نسبت به گروه کنترل بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مطالعه, استنشاق عصاره زنجبیل می تواند به منظور کاهش شدت تهوع و تعداد دفعات اق زدن و استفراغ بعد از عمل کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خداویسی، زهره، برزو، سیدرضا، محمدی، یونس، و عزیزی، عظیم. (1398). تاثیر استنشاق عصاره زنجبیل بر تهوع, اق زدن و استفراغ بعد از عمل کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک: مطالعه کارآزمایی بالینی. سلامت و مراقبت، 21(2 )، 126-134. SID. https://sid.ir/paper/410050/fa

    Vancouver: کپی

    خداویسی زهره، برزو سیدرضا، محمدی یونس، عزیزی عظیم. تاثیر استنشاق عصاره زنجبیل بر تهوع, اق زدن و استفراغ بعد از عمل کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک: مطالعه کارآزمایی بالینی. سلامت و مراقبت[Internet]. 1398؛21(2 ):126-134. Available from: https://sid.ir/paper/410050/fa

    IEEE: کپی

    زهره خداویسی، سیدرضا برزو، یونس محمدی، و عظیم عزیزی، “تاثیر استنشاق عصاره زنجبیل بر تهوع, اق زدن و استفراغ بعد از عمل کله سیستکتومی لاپاراسکوپیک: مطالعه کارآزمایی بالینی،” سلامت و مراقبت، vol. 21، no. 2 ، pp. 126–134، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410050/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button