مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

266
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه فراوانی آلودگی گونه های ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

کلیدواژه

PCRQ2

چکیده

 هر ساله موارد زیادی از وقوع مسمومیت های غذایی ناشی ازمصرف مواد غذایی دریایی آلوده به گونه های ویبریو, گزارش می گردد. هدف از این تحقیق بررسی میزان فراوانی آلودگی ماهیان خام عرضه شده, به گونه های ویبریو در شهر اصفهان بود. در این بررسی ماهیان خام خریداری شده از 64 فروشگاه, به آزمایشگاه کنترل کیفی مواد غذایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرضا انتقال داده شد. نمونه ها از نظر شمارش ویبریو طبق روش استاندارد ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفت. در آزمون مولکولی با استفاده از واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای حضور گونه های پاراهمولیتیکوس, کلرا, ولنیفیکوس و میمیکوس جنس ویبریو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که حدود 95درصد نمونه ها, آلودگی بیش از حد مجاز به جنس ویبریو داشتند. ویبریو پاراهمولیتیکوس بیشترین میزان فراوانی (35درصد) را نشان داد, در حالی که ویبریو میمیکوس کمترین میزان فراوانی (15 درصد( را در نمونه های مورد بررسی داشت. فراوانی گونه ها ی کلرا و ولنیفیکوس نیز به ترتیب 20 درصد و35 درصدگزارش گردید. نتایج بررسی های میکروبی ماهی های خام جمع آوری شده از فروشگاه های مختلف شهرستان اصفهان نمیتواند رضایت بخش باشد. فراوانی بالای گونه های ویبریو در نمونه ها تایید کننده عدم رعایت بهداشت در مراکز تهیه و توزیع ماهی و فرآورده های آن است. به تظر می رسد جایگاه های عمل آوری و نحوه حمل و نقل و توزیع ماهی در اصفهان از بهداشت مناسبی برخوردار نیست.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کریمی علویجه، عباس، و شریف زاده، علی. (1400). مطالعه فراوانی آلودگی گونه های ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان. میکروب شناسی مواد غذایی، 8(4 )، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/410441/fa

    Vancouver: کپی

    کریمی علویجه عباس، شریف زاده علی. مطالعه فراوانی آلودگی گونه های ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان. میکروب شناسی مواد غذایی[Internet]. 1400؛8(4 ):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/410441/fa

    IEEE: کپی

    عباس کریمی علویجه، و علی شریف زاده، “مطالعه فراوانی آلودگی گونه های ویبریو در ماهیان عرضه شده در شهر اصفهان،” میکروب شناسی مواد غذایی، vol. 8، no. 4 ، pp. 47–55، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410441/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button