مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

270
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات به کار گیری بتائین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio)

صفحات

 صفحه شروع 85 | صفحه پایان 96

چکیده

 زمینه و هدف: آنزیم ها و جاذب های غذایی از جمله موادی هستند که جهت بهبود وضعیت تغذیه ماهیان در سال های اخیر مورد استفاده قرار گرفته اند. هدف از این تحقیق به کارگیری بتائین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد(افزایش وزن, نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی می باشد. روش کار: بدین منظور 180 قطعه ماهی کپور با میانگین وزنی 5/0± 5/19 گرم به مدت 8 هفته با جیره های آزمایشی حاوی سطوح مختلف 0, 1 و 5/1 درصد بتائین به صورت ترکیبی با سطوح 250, 0و500میلی گرم ناتوزیم بر کیلوگرم غذا تغذیه شدند. در انتهای دوره فاکتورهای رشد بررسی و جهت مطالعه ژنتیکی RNA از بافت مغز استخراج, سنتزcDNA با استفاده از کیت Suprime Script RTase انجام و سنجش بیان ژن مرتبط با رشد GH با استفاده از Real Time PCRانجام شد. یافته ها: نتایج نشان داد که با افزایش میزان بتایین اختلاف معنی داری در شاخص های افزایش وزن, ضریب رشد ویژه(SGR)و ضریب تبدیل غذایی(FCR) و بیان ژن رشد در تیمارهای آزمایشی مشاهده نشد(05/0≤ p). اما با بالا رفتن میزان ناتوزیم از 250 به 500 میلی گرم در شرایط بدون بتائین افزایش معنی داری در میزان شاخص های افزایش وزن, ضریب رشد ویژه و بیان ژن رشد مشاهده شد و همچنین ضریب تبدیل غذایی به طور معنی داری بهبود یافت. شاخص بهترین عملکرد رشد (افزایش وزن, نرخ رشد ویژه و ضریب تبدیل غذایی) و بیان ژن رشد در تیمارهای ترکیبی(500 میلی گرم ناتوزیم و1 و 5/1% بتائین ) بوده است(05/ ≥ 0P). نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده به نظر می رسد استفاده از مولتی آنزیم ناتوزایم و بتائین می تواند به واسطه از بین بردن اثر مواد ضد مغذی و جذب ماهی به سمت غذا به بهبود رشد کمک کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همایونی، محمد، ایمانپور، محمدرضا، و صفری، رقیه. (1400). اثرات به کار گیری بتائین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، 14(3 (پیاپی 54) )، 85-96. SID. https://sid.ir/paper/410844/fa

    Vancouver: کپی

    همایونی محمد، ایمانپور محمدرضا، صفری رقیه. اثرات به کار گیری بتائین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio). فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)[Internet]. 1400؛14(3 (پیاپی 54) ):85-96. Available from: https://sid.ir/paper/410844/fa

    IEEE: کپی

    محمد همایونی، محمدرضا ایمانپور، و رقیه صفری، “اثرات به کار گیری بتائین و مولتی آنزیم ناتوزایم در جیره غذایی بر شاخص های رشد و بیان ژن هورمون رشد(GH) در ماهی کپور معمولی (Cyprinuscarpio)،” فیزیولوژی و تکوین جانوری (علوم زیستی)، vol. 14، no. 3 (پیاپی 54) ، pp. 85–96، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410844/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button