مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

490
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

129
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر نیتروژن، روی، بُر و منیزیم و زمان محلول پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم

صفحات

 صفحه شروع 135 | صفحه پایان 155

چکیده

 این آزمایش با هدف بررسی اثر نیتروژن, روی, بُر و منیزیم و زمان و مراحل محلول پاشی, آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی, با 12 تیمار کودی, شامل C1 (شاهد), C2 (N), C3(Zn), C4 (B), C5 (Mg), C6 (N + Zn), C7 (N + B), C8 (N + Mg), C9 (Zn + B), C10 (N + Zn + B), C11 (Zn + B + Mg) و C12 (N + Zn + B + Mg) در دو زمان محلول پاشی (T1 = مرحله تورم جوانه ها و T2= محلول پاشی دو مرحله ای در مرحله تورم جوانه ها و بعد از تشکیل میوه), به مدت سه سال روی انگور دیم اجرا شد. بر اساس نتایج, تیمارهای محلول پاشی عناصر غذایی در دو زمان محلول پاشی و در سه سال متوالی بر خصوصیات رشد رویشی, شامل اندازه سطح برگ و قطر شاخه, اثر معنی داری نشان ندادند, اما بر اجزای عملکرد و کیفیت میوه از جمله وزن خوشه, وزن حبه, اندازه حبه, عملکرد هر درختچه, آنتوسیانین, مواد جامد محلول (TSS) و اسیدیته کل (TA) میوه, تأثیر معنی داری داشتند. اثر متقابل سه جانبه سال, زمان محلول پاشی و تیمار عناصر غذایی روی مقدار عملکرد, وزن خوشه و آنتوسیانین, تأثیر معنی داری نشان دادند. بیشترین میانگین سه ساله عملکرد میوه به ازای هر درخت, به ترتیب در تیمارهای C2 (N), C3 (Zn) و C4 (B), مشاهده شد و تقریباً تمام تیمارها نسبت به شاهد, تفاوت معنی داری را نشان دادند و درختچه های انگوری که هیچ تیمار غذایی, دریافت نکرده بودند به همراهC10 (N + Zn + B) و C11 (Zn + B + Mg), به ترتیب کمترین مقدار عملکرد میوه را داشتند. بنابراین می توان چنین استنتاج نمود که علی رغم تاثیر مثبت محلول پاشی نیتروژن, روی و بُر بر عملکرد و خصوصیات کیفی, کاربرد این عناصر با همدیگر, بر روی انگور دیم, اثرات منفی داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سدری، محمدحسین، کرمی، فرهاد، و اوستان، صابر. (1400). بررسی اثر نیتروژن, روی, بُر و منیزیم و زمان محلول پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 35(2 الف )، 135-155. SID. https://sid.ir/paper/410952/fa

    Vancouver: کپی

    سدری محمدحسین، کرمی فرهاد، اوستان صابر. بررسی اثر نیتروژن, روی, بُر و منیزیم و زمان محلول پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1400؛35(2 الف ):135-155. Available from: https://sid.ir/paper/410952/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین سدری، فرهاد کرمی، و صابر اوستان، “بررسی اثر نیتروژن, روی, بُر و منیزیم و زمان محلول پاشی بر خصوصیات کمی و کیفی انگور دیم،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 35، no. 2 الف ، pp. 135–155، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/410952/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button