مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

270
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

649
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات سطوح مختلف بیوچار گندم و تنش آبی بر ویژگی های کمی و کیفی کارلا (خربزه تلخ) در شرایط گلدانی

صفحات

 صفحه شروع 169 | صفحه پایان 185

چکیده

 کارلا گیاهی دارویی است که از میوه آن برای درمان دیابت استفاده می شود. در این تحقیق اثر تنش آبی و بیوچار بر پارامترهای کیفی و کمی گیاه کارلا مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش در شرایط گلخانه به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل سه تیمار آب آبیاری (50%, 75% و 100% آب مورد نیاز) و چهار تیمار بیوچار (صفر, 1/25%, 2/5% و 5% وزنی خاک گلدان) بود. سطوح تنش آبی در طول فصل رشد با توزین هر هفته گلدانها و جبران کمبود آب خاک تا حد ظرفیت زراعی (fc) با افزودن مقدار آب لازم به آنها اعمال شد و میزان آب اضافه شده به هر گلدان نیز در طول فصل رشد اندازه گیری شد. 50 روز پس از کاشت, برداشت محصول هر هفته یک بار انجام شد. در مجموع پنج بار برداشت انجام شد. در هر برداشت پارامترهای کمی ارتفاع گیاه, تعداد, وزن, قطر و طول میوه و پارامترهای کیفی مقدار قند میوه, شاخص سبزینگی و شاخص سطح برگ در هر گلدان به دقت اندازه گیری شد. همچنین عملکرد محصول و کارایی مصرف آب آبیاری در پایان فصل کشت در هر تیمار محاسبه شد. نتایج نشان داد که اثرات سطوح آب مورد نیاز و بیوچار بر پارامترهای اندازه گیری شده معنی دار بود (در سطح احتمال 1% و 5%). با کاهش آب آبیاری, مقدار پارامترهای کمی و عملکرد گیاه کاهش یافت. بیشترین مقدار پارامترهای مزبور از تیمار 100% مقدار آب آبیاری حاصل شد که از این نظر با تیمار 75 % آب آبیاری معنی دار نبود. استفاده از بیوچار تا سطح2/5% وزنی خاک باعث افزایش پارامترها شد. استفاده بیشتر بیوچار (5% وزنی خاک) باعث کاهش پارامترهای کمی و عملکرد گیاه شد. استفاده از مقدار مناسب بیوچار سبب کاهش اثرات منفی تنش رطوبتی و بهبود شاخصهای رشد و نمو گیاه در مقایسه با شاهد شد. بنابراین کاربرد آن برای گیاه و بهویژه در شرایطی که گیاه تحت تنش خشکی است و یا در گلخانه ها و خزانه کاری ها به منظور کاهش میزان آب مصرفی و بهبود رشد و عملکرد گیاه قابل توصیه می باشد, هرچند پیشنهاد میشود آزمایش در شرایط مزرعه نیز انجام شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    میرا، اسماعیل، پیری، حلیمه، و ناصرین، امیر. (1400). اثرات سطوح مختلف بیوچار گندم و تنش آبی بر ویژگی های کمی و کیفی کارلا (خربزه تلخ) در شرایط گلدانی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، 35(2 (ب) )، 169-185. SID. https://sid.ir/paper/411096/fa

    Vancouver: کپی

    میرا اسماعیل، پیری حلیمه، ناصرین امیر. اثرات سطوح مختلف بیوچار گندم و تنش آبی بر ویژگی های کمی و کیفی کارلا (خربزه تلخ) در شرایط گلدانی. پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)[Internet]. 1400؛35(2 (ب) ):169-185. Available from: https://sid.ir/paper/411096/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل میرا، حلیمه پیری، و امیر ناصرین، “اثرات سطوح مختلف بیوچار گندم و تنش آبی بر ویژگی های کمی و کیفی کارلا (خربزه تلخ) در شرایط گلدانی،” پژوهش آب در کشاورزی (علوم خاک و آب)، vol. 35، no. 2 (ب) ، pp. 169–185، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411096/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button