مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی و تعیین حد بحرانی پتاسیم در خاک های زیر کشت لوبیا

صفحات

 صفحه شروع 451 | صفحه پایان 464

چکیده

آزمون خاک نقش بسیار مهمی در مدیریت عناصر غذایی در فرایند تولید محصولات کشاورزی دارد. کارایی آزمون خاک به انتخاب عصاره گیر مناسب برای استخراج هر عنصر غذایی به شکل قابل جذب ریشه گیاه بستگی دارد. برای واسنجی هر عنصر غذایی و توصیه کودی, باید حد بحرانی در خاک تعیین شود. لوبیا (. Phaseolus vulgaris L) با دارا بودن پروتئین زیاد از محصولات مهم کشاورزی است. با توجه به کمبود اطلاعات در این زمینه, پژوهشی بر روی خاک های لوبیا کاری استان مرکزی انجام شد. 30 نمونه خاک سطحی (30-0 سانتیمتر) با دامنه وسیع ازنظر غلظت پتاسیم قابل استفاده و همچنین ویژگی های فیزیکی و شیمیایی از مزارع استان انتخاب و برای کشت لوبیا در گلخانه, آماده شد. برای بررسی پاسخ گیاه لوبیا نسبت به مصرف کود پتاسیم, دو سطح صفر و 100 میلی گرم پتاسیم خالص در کیلوگرم خاک از منبع سولفات پتاسیم در این آزمایش استفاده شد. آزمایش گلخانه ای در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار اجرا شد. پس از اتمام دوره رویشی و برداشت, پاسخ های گیاهی شامل وزن ماده خشک, غلظت و جذب کل پتاسیم و رشد نسبی تعیین شد. شش عصاره گیر شامل آب مقطر, اسیدکلریدریک 13/0 مولار, اسید نیتریک 5/0 مولار, کلرور کلسیم 025/0 مولار, محلول عصاره گیر اولسن و استات آمونیم یک مولار برای استخراج پتاسیم قابل استفاده خاک مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثرات اصلی خاک و کود پتاسیم, در سطح یک درصد بر وزن ماده خشک, غلظت و جذب کل پتاسیم معنی دار بود؛ اما اثر برهمکنش خاک و کود تنها بر غلظت پتاسیم گیاه معنی دار شد. مقایسه میانگین ها نشان داد که اثر کود پتاسیم بر پاسخ گیاهان معنی دار بود. نتایج ضریب همبستگی عصاره-گیرهای مختلف با پاسخ های گیاهی نشان داد که استات آمونیم یک مولار با غلظت و جذب کل پتاسیم گیاه, همبستگی مثبت و معنی-داری داشت اما سایر عصاره گیرها همبستگی معنی داری نشان ندادند. با استفاده از روش تصویری کیت و نلسون, حد بحرانی پتاسیم به روش عصاره گیری با استات آمونیوم 150 میلی گرم بر کیلوگرم خاک به دست آمد. وزن ماده خشک با مقدار پتاسیم قابل استفاده, ظرفیت تبادل کاتیونی, رس و شن خاک همبستگی مثبت و معنی داری داشت. غلظت و جذب کل پتاسیم گیاه با پتاسیم قابل استفاده و کربن آلی خاک همبستگی مثبت و معنی دار داشت.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خودشناس، محمدعلی، قدبیک لو، جواد، و دادیور، مسعود. (1399). ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی و تعیین حد بحرانی پتاسیم در خاک های زیر کشت لوبیا. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، 34(4الف )، 451-464. SID. https://sid.ir/paper/411213/fa

    Vancouver: کپی

    خودشناس محمدعلی، قدبیک لو جواد، دادیور مسعود. ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی و تعیین حد بحرانی پتاسیم در خاک های زیر کشت لوبیا. پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)[Internet]. 1399؛34(4الف ):451-464. Available from: https://sid.ir/paper/411213/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی خودشناس، جواد قدبیک لو، و مسعود دادیور، “ارزیابی عصاره گیرهای شیمیایی و تعیین حد بحرانی پتاسیم در خاک های زیر کشت لوبیا،” پژوهش های خاک (علوم خاک و آب)، vol. 34، no. 4الف ، pp. 451–464، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411213/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button