مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

299
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

473
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تولید پلیمرزیستی بتاکاروتن از جلبک دونالیلا سالینا در آب شور دریاچه ارومیه

صفحات

 صفحه شروع 267 | صفحه پایان 272

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر تیامین بر رشد و نمو و میزان تجمع بتاکاروتن در جلبک دونالیلا سالینا در محیط شور, محیط کشت جلبک با مقدارهای بالای نمک دریاچه ارومیه (20 درصد وزنی حجمی) همراه با تیامین تهیه و اثرهای آن بر رشد جلبک مورد ارزیابی قرار گرفت. جلبک دونالیلا سالینا در دمای 28 درجه سلسیوس و شدت نور 100 لوکس در شیکرانکوباتور, رشد داده شد. تیمارهای مورد مطالعه شامل محلول 2 درصد (وزنی حجمی) نمک دریاچه ارومیه (شاهد), محلول 20 درصد (وزنی حجمی) نمک دریاچه ارومیه, محلول 20 درصد (وزنی حجمی) نمک دریاچه ارومیه به همراه 25 میکرومولار تیامین بود. در این پژوهش برای تعیین اثر بخشی یا نبود اثر بخشی تیمارهای مورد مطالعه, پارامترهای شمارش سلولی, وزن خشک, میزان جذب شدت نور, میزان کلروفیل کل, کاروتنوئید کل, پروتئین و سرانجام کاروتن موجود در نمونه ارزیابی شد. به طور کلی می توان عنوان نمود که اگرچه جلبک دونالیلا سالینا مقاوم به شوری است ولی تنش شوری 20 درصد (وزنی حجمی) سبب کاهش تقسیم سلولی آن می شود که بیانگر اثرهای منفی آن بر متابولیسم سلول است. افزودن تیامین همراه با کاهش اثرهای منفی شوری بر متابولیسم, تجمع بتاکاروتن به عنوان پیش ساز بیوسنتز ویتامین آ را افزایش داده و می توان از این ویتامین برایافزایش تولید این ترکیب با استفاده از جلبک مورد مطالعه بهره برد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عظیمی، حمیدرضا، اسفندیاری، عزت اله، کریمی، اسماعیل، سروش، سیما، و ناظمی، سیما. (1399). بررسی تولید پلیمرزیستی بتاکاروتن از جلبک دونالیلا سالینا در آب شور دریاچه ارومیه. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، 39(3 (پیاپی 97) )، 267-272. SID. https://sid.ir/paper/411505/fa

    Vancouver: کپی

    عظیمی حمیدرضا، اسفندیاری عزت اله، کریمی اسماعیل، سروش سیما، ناظمی سیما. بررسی تولید پلیمرزیستی بتاکاروتن از جلبک دونالیلا سالینا در آب شور دریاچه ارومیه. شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)[Internet]. 1399؛39(3 (پیاپی 97) ):267-272. Available from: https://sid.ir/paper/411505/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا عظیمی، عزت اله اسفندیاری، اسماعیل کریمی، سیما سروش، و سیما ناظمی، “بررسی تولید پلیمرزیستی بتاکاروتن از جلبک دونالیلا سالینا در آب شور دریاچه ارومیه،” شیمی و مهندسی شیمی ایران (فارسی)، vol. 39، no. 3 (پیاپی 97) ، pp. 267–272، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411505/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button