مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

176
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

498
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین مولفه های اصلی در بهره وری مصرف آب لوبیا، کنجد و ذرت در پاسخ به کاربرد هیدروژل سوپرجاذب رطوبت

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 92

چکیده

 در راستای بررسی اثر کاربرد سوپرجاذب رطوبت بر کارآیی مصرف آب و به منظور تعیین مؤلفه های اصلی در کارآیی مصرف آب لوبیا, کنجد و ذرت در پاسخ به کاربرد مقادیر افزایش یافته ی هیدروژل سوپرجاذب رطوبت, پژوهشی در سال زراعی 95-1394 در دانشگاه فردوسی مشهد به صورت کرت های خرد شده در قالب طرح پایه ی بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به تفکیک برای سه گیاه لوبیا, کنجد و ذرت انجام شد. سطوح آبیاری (تامین 50 و 100 درصد نیاز آبی گیاهان مورد مطالعه) در کرت های اصلی و کاربرد و عدم کاربرد هیدروژل سوپرجاذب رطوبت در کرت های فرعی قرار گرفتند. در لوبیا متغیرهای عملکرد دانه, عملکرد ماده ی خشک, وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, سرعت رشد محصول و میزان نیتروژن, فسفر و پی اچ خاک در مولفه اول و متغیرهای شاخص سطح برگ, شوری خاک و کارآیی مصرف آب در مولفه دوم قرار گرفتند. در کنجد, متغیرهای عملکرد دانه, عملکرد ماده ی خشک, وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, سرعت رشد محصول و میزان فسفر و پی اچ خاک روی مولفه اول و متغیرهای شاخص سطح برگ, نیتروژن خاک, شوری خاک و کارآیی مصرف آب روی مولفه دوم بیشترین بار را داشتند. در ذرت, متغیرهای عملکرد دانه, عملکرد ماده ی خشک, وزن دانه در بوته, ارتفاع بوته, شاخص سطح برگ, سرعت رشد محصول, میزان نیتروژن و پی اچ خاک روی مولفه اول و متغیرهای فسفر خاک, شوری خاک و کارآیی مصرف آب روی مولفه دوم دارای بیشترین بار بودند. نتایج نشان داد که میزان آب صرفه جویی شده در نتیجه استفاده از سوپرجاذب رطوبت, از ابعاد اقتصادی و اکولوژیکی میتواند بسیار قابل توجه باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جهان، محسن، و امیری، محمدبهزاد. (1399). تعیین مولفه های اصلی در بهره وری مصرف آب لوبیا, کنجد و ذرت در پاسخ به کاربرد هیدروژل سوپرجاذب رطوبت. حفاظت منابع آب و خاک، 9(3 )، 73-92. SID. https://sid.ir/paper/411549/fa

    Vancouver: کپی

    جهان محسن، امیری محمدبهزاد. تعیین مولفه های اصلی در بهره وری مصرف آب لوبیا, کنجد و ذرت در پاسخ به کاربرد هیدروژل سوپرجاذب رطوبت. حفاظت منابع آب و خاک[Internet]. 1399؛9(3 ):73-92. Available from: https://sid.ir/paper/411549/fa

    IEEE: کپی

    محسن جهان، و محمدبهزاد امیری، “تعیین مولفه های اصلی در بهره وری مصرف آب لوبیا, کنجد و ذرت در پاسخ به کاربرد هیدروژل سوپرجاذب رطوبت،” حفاظت منابع آب و خاک، vol. 9، no. 3 ، pp. 73–92، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/411549/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button