Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

150
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

397
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین الگوهای غذایی بیماران دیابتیک نوع 2 و ارتباط آن با شاخص توده بدنی، شهر زابل

صفحات

 صفحه شروع 900 | صفحه پایان 914

چکیده

 مقدمه: الگوی مناسب رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و درمان دیابت دارد. امروزه, مطالعات نشان می دهد که غذاهای خاص مانند میوه, سبزیجات و کیفیت کربوهیدرات های دریافتی از قبیل فیبر بالا, شاخص گلیسمی کم و مصرف دانه کامل غلات, با کاهش خطر دیابت نوع 2 همراه هستند. هدف از پژوهش حاضر تعیین الگوهای غذایی در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 و ارتباط ان با شاخص توده بدن (BMI) بود. مواد و روش ها: مطالعه مقطعی روی 384 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 انجام شد. شرکت کنندگان از بین افراد مراجعه کننده به دیابت کلینیک شهر زابل به روش تصادفی ساده انتخاب شدند. داده ها با استفاده از پرسشنامه که شامل اطلاعات دموگرافیک و آنتروپومتریک بود جمع آوری شد. برای جمع آوری مواد غذایی مورد استفاده شرکت کنندگان از پرسشنامه نیمه کمی FFQ استفاده شد. یافته ها توسط نرم افزار SPSS ver. 19 آنالیز شدند. یافته ها: سه الگوی اصلی رژیم غذایی شامل الگوی غذایی سالم, سنتی و پرپروتئین شناسایی شد. الگوی غذایی سالم با مقادیر کمتری از وزن و BMI همراه است (p<0. 05). ارتباط آماری بین الگوی رژیم غذایی سنتی و پروتئین با شاخص های آنتروپومتریک یافت نشد(p>0. 05). نتیجه گیری: الگوی رژیم غذایی همراه با خطر افزایش وزن و BMI است. از سویی اصلاح الگوی رژیم غذایی و پیروی از یک الگوی غذایی سالم, بر شاخص های آنتروپومتریک تاثیر دارد و می تواند برای کنترل دبابت نوع 2 بکار رود.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خوشابی، فهیمه، جلالیان مقدم، فاطمه، و باقری، سمیه. (1398). تعیین الگوهای غذایی بیماران دیابتیک نوع 2 و ارتباط آن با شاخص توده بدنی, شهر زابل. پرستاری دیابت، 7(4 )، 900-914. SID. https://sid.ir/paper/412165/fa

    Vancouver: کپی

    خوشابی فهیمه، جلالیان مقدم فاطمه، باقری سمیه. تعیین الگوهای غذایی بیماران دیابتیک نوع 2 و ارتباط آن با شاخص توده بدنی, شهر زابل. پرستاری دیابت[Internet]. 1398؛7(4 ):900-914. Available from: https://sid.ir/paper/412165/fa

    IEEE: کپی

    فهیمه خوشابی، فاطمه جلالیان مقدم، و سمیه باقری، “تعیین الگوهای غذایی بیماران دیابتیک نوع 2 و ارتباط آن با شاخص توده بدنی, شهر زابل،” پرستاری دیابت، vol. 7، no. 4 ، pp. 900–914، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412165/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا