مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,074
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

682
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 478 | صفحه پایان 488

چکیده

 زمینه و هدف: با توجه به هزینه نسبتاً بالای گوشت خام, امکان تقلب در محصولات غذایی گوشتی دور از ذهن نیست. اهمیت پی بردن به تقلب در محصولات گوشتی از نظر اختلاط سایر انواع گوشت ها و یا اجزای ارزان قیمت لاشه و یا عدم رعایت ترکیبات ذکرشده در برچسب محصولات است. تشخیص تقلب در محصولات گوشتی از جنبه‫ های مختلفی مانند اقتصادی, امنیتی, مذهبی و سلامتی حائز اهمیت است, لذا نهادهای ناظر بر کیفیت و سلامت در جامعه باید با روش های گوناگون و دقیق به این مهم بپردازند. روش کار: در این تحقیق ویژگی های شیمیایی (مقادیر چربی, پروتئین, کربوهیدرات, خاکستر و رطوبت) تعداد 58 نمونه محصولات گوشتی عرضه شده در سطح شهر تبریز به روش های ذکرشده در استانداردهای ملی ایران مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین اصالت گوشت تعداد 47 نمونه گوشت خام و فرآورده های گوشت قرمز از نظر اختلاط گوشت و یا سایر قسمت های لاشه مرغ در آنها, با استفاده از تکنیک PCR بررسی شد. یافته ها: نتایج تحقیق نشان داد 38/41 درصد نمونه های آزمایش شده دارای مقادیر مغایر با حدود مجاز تعیین شده در استاندارد ملی ایران بودند. همچنین تقلب در نمونه ها بصورت اختلاط آلایش مرغی در آنها, چه در فرآورده های صنعتی دارای نشان استاندارد مانند محصولات فرآوری شده و نیمه فرآوری شده و چه در گوشت های خام قابل مشاهده بود بطوری‫ که در مجموع, 23/87 درصد از نمونه های اخذشده از نظر اصالت گوشت محصول, مورد تائید قرار نگرفت. نتیجه گیری: این مطالعه نشان داد که میزان تقلبات و درج اطلاعات نادرست در برچسب محصولات گوشت قرمز از نظر اختلاط آلایش مرغی در آنها در شهر تبریز بسیار بالا بوده و این مسئله ضرورت نظارت دقیق, مستمر و منظم نهاد های بهداشتی بر روی این محصول غذایی پرمصرف را بیش از پیش آشکار می‫ نماید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقپور، علیرضا، پیرزاده خلیل، اشرف، صحت خواه، محمدرضا، و خندقی، جلیل. (1399). تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز. سلامت و بهداشت اردبیل، 11(4 )، 478-488. SID. https://sid.ir/paper/412406/fa

    Vancouver: کپی

    صادقپور علیرضا، پیرزاده خلیل اشرف، صحت خواه محمدرضا، خندقی جلیل. تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز. سلامت و بهداشت اردبیل[Internet]. 1399؛11(4 ):478-488. Available from: https://sid.ir/paper/412406/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا صادقپور، اشرف پیرزاده خلیل، محمدرضا صحت خواه، و جلیل خندقی، “تشخیص تقلبات و بررسی اصالت گوشت و فرآورده های گوشتی با استفاده از خواص شیمیایی و تکنیک PCR در شهر تبریز،” سلامت و بهداشت اردبیل، vol. 11، no. 4 ، pp. 478–488، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412406/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button