مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

204
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

487
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر واکنش گیاه برنج علیه عامل پوسیدگی ریشه و طوقه Fusarium fujikuroi

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 37

چکیده

 پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر پاسخ گیاه برنج در برابر قارچ Fusarium fujikuroi, عامل بیماری پوسیدگی ریشه و طوقهانجام شد. به این منظور تأثیر غلظت های 200 و 400 پی پی ام کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر رشد میسلیومی بیمارگر ارزیابی گردید. همچنین صفات زراعی ومیزان فعالیت دو آنزیم کاتالاز و پراکسیداز در زمان های صفر, 24, 48, 96, 144 و 288 ساعت پس از مایه زنی با بیمارگر در رقم حساس طارم مطالعه شد. نتایج نشان داد غلظت 400 پی پی اماسیدسالیسیلیک و کیتوزان به ترتیب با 57/35 و 29/25 درصد, بیشترین بازدارندگی از رشد میسلیومی قارچ را نشان دادند. هر دو تیمار شدت علائم بیماری را به طور معنی داری نسبت به شاهد کاهش دادند. کمترین مقدار شدت بیماری (به ترتیب 8/37 و 7/41 درصد) در غلظت های 200 پی پی اماسیدسالیسیلیک و 400 پی پی امکیتوزان مشاهده شد. همچنین این دو تیمار, ارتفاع گیاه, طول و حجم ریشه را نسبت به شاهد به طور معنی داری (p <0. 05) افزایش دادند. بیشترین مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز در دو تیمار 200پی پی ام اسیدسالیسیلیک و 400 پی پی امکیتوزان در زمان 96 ساعت پس از مایه زنی اندازه گیری شد. کمترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز, 48 ساعت پس از آلودگی در غلظت های 200 پی پی اماسیدسالیسیلیک و 400پی پی ام کیتوزان مشاهده گردید. همچنین این دو تیمار, ارتفاع گیاه, طول و حجم ریشه را نسبت به شاهد به طور معنی داری (p <0. 05) افزایش دادند. بیشترین مقدار فعالیت آنزیم پراکسیداز در دو تیمار 200پی پی ام اسیدسالیسیلیک و 400 پی پی امکیتوزان در زمان 96 ساعت پس از مایه زنی اندازه گیری شد. کمترین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز, 48 ساعت پس از آلودگی در غلظت های 200 پی پی اماسیدسالیسیلیک و 400پی پی ام کیتوزان مشاهده گردید. براساس نتایج این تحقیق, دو ترکیب اسیدسالیسیلیک و کیتوزان می توانند نقش موثری در القای مقاومت و کاهش شدت بیماری ناشی از این بیمارگر داشته باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی تودرواری، احمد، طلیعی، فاختک، و ذوالفقاری، امیر. (1399). تأثیر کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر واکنش گیاه برنج علیه عامل پوسیدگی ریشه و طوقه Fusarium fujikuroi. آفات و بیماریهای گیاهی، 88(1 (پیاپی 110) )، 23-37. SID. https://sid.ir/paper/412706/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی تودرواری احمد، طلیعی فاختک، ذوالفقاری امیر. تأثیر کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر واکنش گیاه برنج علیه عامل پوسیدگی ریشه و طوقه Fusarium fujikuroi. آفات و بیماریهای گیاهی[Internet]. 1399؛88(1 (پیاپی 110) ):23-37. Available from: https://sid.ir/paper/412706/fa

    IEEE: کپی

    احمد ابراهیمی تودرواری، فاختک طلیعی، و امیر ذوالفقاری، “تأثیر کیتوزان و اسیدسالیسیلیک بر واکنش گیاه برنج علیه عامل پوسیدگی ریشه و طوقه Fusarium fujikuroi،” آفات و بیماریهای گیاهی، vol. 88، no. 1 (پیاپی 110) ، pp. 23–37، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412706/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button