Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

251
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

419
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات آب مجازی محصولات زراعی در عرض های جغرافیایی مختلف شرق کشور

صفحات

 صفحه شروع 113 | صفحه پایان 128

چکیده

 دما یک عامل کلیدی در میزان عملکرد, نیازآبی و درنتیجه آب مجازی محصولات مختلف کشاورزی است. لذا بررسی اثر عرض جغرافیایی به عنوان یکی از موثرترین عوامل بر آب مجازی محصولات کشاورزی ب ضروری است. در این تحقیق محتوای آب مجازی نه محصول عمده زراعی یعنی گندم, جو, یونجه, چغندرقند, ذرت, هندوانه, گوجه, پیاز و سیب زمینی در استانهای شرقی با استفاده از آمار 20 ساله محاسبه گردید. سپس با استفاده از نرم افزار ArcGIS, متوسط آب مجازی هریک از محصولات در عرض های جغرافیایی از 25 تا 38 درجه شمالی به فواصل یک درجه محاسبه شده و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. بررسی میزان همبستگی بین آب مجازی با نیازآبی و عملکرد محصولات نشان داد که میانگین آب مجازی با میانگین نیاز آبی محصولات مورد بررسی همبستگی مستقیم به اندازه 65 درصد و با میانگین عملکرد آنها 74 درصد همبستگی معکوس دارد. مقادیر میانگین آب مجازی محصولات مورد بررسی از کمترین به بیشترین عبارتست از 19/0, 38/0, 45/0, 46/0, 53/0, 57/0, 59/1, 69/1 و 80/1 هزار مترمکعب بر تن که به ترتیب مربوط محصولات ذرت, چغندرقند, پیاز, , هندوانه, گوجه, سیب زمینی, یونجه, جو و گندم می باشد. نتایج نشان داد که الگوی تغییرات تابع آب مجازی محصولات مورد بررسی نسبت به متغیر مستقل عرض جغرافیایی در همه موارد گوسی شکل است که علیرغم مقادیر ماگزیمم متفاوت آب مجازی, این مقادیر, در بازه ی مکانی 30 تا 33 درجه عرض شمالی اتفاق افتاده است و با دور شدن از بازه ذکر شده به سمت عرض های بالاتر و یا پایین تر محتوی آب مجازی همه محصولات کاهش می یابد. از نتایج تحقیق حاضر می توان در برنامه ریزی های ملی آمایش سرزمین کشاورزی و پهنه بندی تناسب گیاه با اقلیم استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عارفی نیا، علی، و احمدآلی، خالد. (1399). بررسی تغییرات آب مجازی محصولات زراعی در عرض های جغرافیایی مختلف شرق کشور. حفاظت منابع آب و خاک، 10(1 )، 113-128. SID. https://sid.ir/paper/412932/fa

    Vancouver: کپی

    عارفی نیا علی، احمدآلی خالد. بررسی تغییرات آب مجازی محصولات زراعی در عرض های جغرافیایی مختلف شرق کشور. حفاظت منابع آب و خاک[Internet]. 1399؛10(1 ):113-128. Available from: https://sid.ir/paper/412932/fa

    IEEE: کپی

    علی عارفی نیا، و خالد احمدآلی، “بررسی تغییرات آب مجازی محصولات زراعی در عرض های جغرافیایی مختلف شرق کشور،” حفاظت منابع آب و خاک، vol. 10، no. 1 ، pp. 113–128، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/412932/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا