مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

251
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

442
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 64

چکیده

 مقدمه: مقاومت میکروارگانیسم ها به آنتی بیوتیک ها در حال افزایش است و محققان به فکر جایگزین کردن عوامل ضدمیکروبی موثر و با عوارض جانبی کمتر می باشند. یکی از استراتژی ها, تمرکز بر فعالیت های فیتوشیمیایی با خاصیت ضدمیکروبی است. در حال حاضر محققان, گیاهان مختلفی را مورد بررسی قرار داده اند که می توانند منبع بالقوه ای برای عوامل مختلف ضدمیکروبی باشند. عصاره ی گونه های Scabiosa دارای خاصیت بالای آنتی اکسیدانی, فلاونوئیدی و ترپنی می باشد. مواد و روش ها: پس از جمع آوری گیاه و آماده سازی عصاره ی متانولی, ابتدا جهت شناسایی ترکیبات فیتوشیمیایی عصاره, آنالیز گاز کروماتوگرافی طیف نگار جرمی (GC/MS) صورت گرفت. سپس توسط روش میکروبراث دایلوشن, حداقل غلظت مهارکنندگیMIC) ) و حداقل غلظت کشندگی (MBC) برای Escherichia coli, Staphylococcus aureus وCandida albicans محاسبه گردید. یافته ها: آنالیز ترکیبات شیمیایی عصاره, 85 ترکیب را نشان داد که بیشترین آن مربوط به آلفا لینولنیک اسید, پالمتیک اسید, P-xylene و فیتول می باشد. همچنین مقدار MIC برای باکتری های S. aureus, E. coliو C. albicans, به ترتیب برابر 5/2, 25 و mg/ml 50 تعیین گردید. مقدارMBC نیز برای باکتری-های S. aureus و E. coli برابر mg/ml 50 و برای قارچ C. albicans mg/ml 100 به دست آمد. کلیه تستها بصورت دوتایی گذاشته شدند. نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که با توجه به اثرات ضد التهابی و ضد میکروبی این گیاه, استفاده از عصاره آن می تواند به عنوان جایگزینی با حداقل اثرات جانبی جهت درمان عفونت های رایج و بیماری های التهابی استفاده نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نقی زاده، محمد، حمدی، سیدمحمدمهدی، آراسته، جواد، و سرتیپ نیا، نسرین. (1399). آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن. دانشکده علوم پزشکی نیشابور، 8(4 (پیاپی 29) )، 55-64. SID. https://sid.ir/paper/414927/fa

    Vancouver: کپی

    نقی زاده محمد، حمدی سیدمحمدمهدی، آراسته جواد، سرتیپ نیا نسرین. آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن. دانشکده علوم پزشکی نیشابور[Internet]. 1399؛8(4 (پیاپی 29) ):55-64. Available from: https://sid.ir/paper/414927/fa

    IEEE: کپی

    محمد نقی زاده، سیدمحمدمهدی حمدی، جواد آراسته، و نسرین سرتیپ نیا، “آنالیز گیاه Scabiosa olivieri و بررسی خصوصیات ضد میکروبی آن،” دانشکده علوم پزشکی نیشابور، vol. 8، no. 4 (پیاپی 29) ، pp. 55–64، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/414927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button