مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

496
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

139
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ضایعات نان در ایران طی دوره زمانی 1400-1380: یک مطالعه مرور نظام مند

صفحات

 صفحه شروع 687 | صفحه پایان 702

چکیده

 مقدمه: نان بخصوص نان گندم بعنوان تامین کننده اصلی انرژی در بسیاری از کشور های جهان از جمله ایران به شمار می رود. در عین حال بررسی ها بیانگر تولید ضایعات به میزان 30% از این ماده غذایی مفید در ایران می باشد. مطالعات بسیاری در ایران و جهان در زمینه علل و نتایج ضایعات نان انجام شده است. اما مطالعه ای که تصویری جامع است از وضعیت ضایعات نان در ایران صورت نگرفته است. مطالعه حاضر با هدف ارائه تصویری جامع و کمک به سیاست گذاران و پژوهشگران صنعت نان کشور و در راستای تامین امنیت غذایی ایرانیان طراحی و اجرا گردید. مواد و روش کار: این مطالعه از نوع مرور نظام مند بوده, که در سال 1400 اجرا گردید. کلید واژه های ضایعات نان, کیفیت, نوع نان, سنتی, تولید صنعتی, ﺍ ﻳ ﺮ ﺍ ﻥ در ﭘ ﺎ ﻳ ﮕ ﺎ ﻩ های ﺍ ﻟ ﻜ ﺘ ﺮ ﻭ ﻧ ﻴ ﻜ ﻲ داخلی CIVILICA, SID, GANG و خارجی Google scholar, PubMed جستجو شد. معیارهای ورود به مطالعه فارسی یا انگلیسی عبارت بود از: بودن زبان مقاله, مرتبط بودن با ضایعات نان, در دسترس بودن اصل مقاله پس از استخراج, تعیین کیفیت مطالعات صورت گرفت. یافته ها: از ﻣ ﺠ ﻤ ﻮ ﻉ 441 مقاله یافت شده, داده های 25 مقاله شامل, 1ﻣ ﻘ ﺎ ﻟ ﻪ ﺍ ﻧ ﮕ ﻠ ﻴ ﺴ ﻲ و 24 ﻣ ﻘ ﺎ ﻟ ﻪ ﻓ ﺎ ﺭ ﺳ ﻲ که در فاصله سال های 1380 تا شهریور1400 ﻣ ﻨ ﺘ ﺸ ﺮ ﺷ ﺪ ﻩ ﺑ ﻮ ﺩ , استخراج گردید. 48% مطالعات درآزمایشگاه و 52% درجامعه درسطح مصرف کنندگان, نانوائیها و تولیدگنندگان صنعتی انجام شده بود. بیشترین ضایعات بدون توجه به نوع نان مربوط به نان های تهیه شده در نانواییهای دریافت کننده آرد یارانه ای بود. در سطح خانوار, مطالعات برنقش آگاهی در ارتقای عملکرد مصرف کنندگان درحمل, نگهداری صحیح, و مصرف مناسب نان بعنوان عاملی موثر درکاهش ضایعات نان تاکید کرده بودند. نتیجه گیری: رفتار مصرف کنندگان, نشان داد تمایل به پرداخت ایشان با توجه به افزایش کیفیت نان که عامل اصلی در کاهش ضایعات نان است افزایش می یابد و این مسئله در نانوائی های عرضه کننده نان غیر یارانه ای مشهود بود. شواهد بیانگر ضرورت بازبینی در سیاستهای موجود تولید و عرضه نان در کشور است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عالی پوربیرگانی، رامش، کیانی راد، علی، تکیان، امیرحسین، و پورآرام، حامد. (1400). ضایعات نان در ایران طی دوره زمانی 1400-1380: یک مطالعه مرور نظام مند. پایش، 20(6 )، 687-702. SID. https://sid.ir/paper/415302/fa

Vancouver: کپی

عالی پوربیرگانی رامش، کیانی راد علی، تکیان امیرحسین، پورآرام حامد. ضایعات نان در ایران طی دوره زمانی 1400-1380: یک مطالعه مرور نظام مند. پایش[Internet]. 1400؛20(6 ):687-702. Available from: https://sid.ir/paper/415302/fa

IEEE: کپی

رامش عالی پوربیرگانی، علی کیانی راد، امیرحسین تکیان، و حامد پورآرام، “ضایعات نان در ایران طی دوره زمانی 1400-1380: یک مطالعه مرور نظام مند،” پایش، vol. 20، no. 6 ، pp. 687–702، 1400، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415302/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button