مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

184
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

501
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویوزید و ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به روش سطح پاسخ

صفحات

 صفحه شروع 273 | صفحه پایان 283

چکیده

 مقدمه: هدف از انجام پژوهش حاضر, کاهش قند مصرفی در تهیه لوز و ارتقای ارزش غذایی آن با استفاده از استویوزید و ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس بود. روش ها: در این مطالعه, تاثیر سطوح جایگزینی شکر با استویوزید-ایزومالت (100-صفر درصد), سطوح جایگزینی مغز بادام با ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس (100-صفر درصد) و دمای پخت (70-50 درجه سانتی گراد) بر دانسیته و سفتی بافت لوز رژیمی بررسی گردید. فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM یا Response surface methodology) در قالب طرح مرکب مرکزی و نرم افزار Design-Expert بهینه سازی شد. پس از تعیین نقطه بهینه, نتایج به دست آمده از ویژگی های فیزیکوشیمیایی و بافتی در نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: دانسیته تیمارها با کاهش درصد جایگزینی اسپیرولینا کاهش یافت. اثر متقابل بین استویوزید-ایزومالت و اسپیرولینا نشان داد که کاهش سطوح جایگزینی شکر با استویوزید-ایزومالت, باعث افزایش سفتی تیمارها می شود. روند تغییر سفتی بافت با افزایش سطوح جایگزینی اسپیرولینا, ابتدا کاهشی و سپس افزایشی بود. فرمول بهینه لوز رژیمی به صورت 76 درصد استویوزید-ایزومالت, 57 درصد اسپیرولینا و دمای پخت 70 درجه سانتی گراد و 39 درصد استویوزید-ایزومالت, 100 درصد اسپیرولینا و دمای پخت 62 درجه سانتی گراد پیش بینی شد. مقایسه بین نمونه بهینه و نمونه شاهد نشان داد که محتوای پروتیین, کلسیم و آهن لوز بهینه بالاتر از نمونه شاهد بود (0500/0 > P). نتیجه گیری: با استفاده از استویوزید, می توان میزان قند موجود در فرمول لوز را کاهش داد و غنی سازی آن با استفاده از اسپیرولینا پلاتنسیس, ویژگی های تغذیه ای آن به نحو مطلوبی ارتقا می یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    نادری، زهرا، و گلی، محمد. (1399). بهینه سازی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویوزید و ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به روش سطح پاسخ. تحقیقات نظام سلامت، 16(4 )، 273-283. SID. https://sid.ir/paper/415724/fa

    Vancouver: کپی

    نادری زهرا، گلی محمد. بهینه سازی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویوزید و ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به روش سطح پاسخ. تحقیقات نظام سلامت[Internet]. 1399؛16(4 ):273-283. Available from: https://sid.ir/paper/415724/fa

    IEEE: کپی

    زهرا نادری، و محمد گلی، “بهینه سازی فرمولاسیون لوز رژیمی غنی شده با استویوزید و ریزجلبک اسپیرولینا پلاتنسیس به روش سطح پاسخ،” تحقیقات نظام سلامت، vol. 16، no. 4 ، pp. 273–283، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/415724/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

  • ثبت نشده است.
  • مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button