مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

148
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها

صفحات

 صفحه شروع 205 | صفحه پایان 215

چکیده

 به منظور مطالعه تنوع موجود بین ارقام سویا از نظر ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه و همچنین مطالعه روابط صفات مورفولژیکی و فنولوژیکی با آنها از طریق تجزیه علیت و تجزیه به عامل ها, تعداد 25 ژنوتیپ در قالب یک طرح مربع لاتیس در سال 1380 در ایستگاه تحقیقات زراعی بایع کلا وابسته به مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران کاشته شد. بیست صفت زراعی و 8 صفت مربوط به کیفیت دانه اندازه گیری شد. تنوع موجود بین ارقام در کلیه صفات معنی دار بود. روز تا گلدهی بیشترین و درصد پروتئین کمترین وراثت پذیری عمومی را داشت. در برآورد همبستگی صفات, صفت درصد اسید اولئیک با صفات طول دانه, وزن هزار دانه و درصد روغن همبستگی مثبت و با اسید لینولئیک و اسید لینولنیک و سطح برگ همبستگی منفی داشت. در تجزیه رگرسیون گام به گام براساس درصد روغن, 6 صفت در مدل قرار گرفتند که در تجزیه علیت صفات درصد روغن + پروتئین, سطح برگ و تعداد شاخه اثر مستقیم مثبت بالایی بر درصد روغن داشتند. در تجزیه به عامل ها, نه عامل شناسایی شد که درصد اسید اولئیک با طول بذر و وزن هزار دانه در عامل دوم قرار گرفتند که با توجه به ضریب عاملی معنی دار درصد اسید پالمیتیک در عامل مربوط به ابعاد بذر بر رابطه بین صفات کیفتی و اندازه بذر تاکید دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رضوانی خورشیدی، عنایت، کاظمی تبار، سیدکمال، و کیانوش، غلامعباس. (1383). بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها. علوم کشاورزی ایران، 35(1)، 205-215. SID. https://sid.ir/paper/416896/fa

    Vancouver: کپی

    رضوانی خورشیدی عنایت، کاظمی تبار سیدکمال، کیانوش غلامعباس. بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها. علوم کشاورزی ایران[Internet]. 1383؛35(1):205-215. Available from: https://sid.ir/paper/416896/fa

    IEEE: کپی

    عنایت رضوانی خورشیدی، سیدکمال کاظمی تبار، و غلامعباس کیانوش، “بررسی ارتباط ترکیب اسیدهای چرب و پروتئین دانه سویا (Glycine max L ) با صفات مورفولوژیک و فنولوژیک از طریق تجزیه به عامل ها،” علوم کشاورزی ایران، vol. 35، no. 1، pp. 205–215، 1383، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/416896/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button